İsveç parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımını 37’ye karşı 269 oyla onayladı

İsveç'in NATO'ya katılımı için tüm NATO üyelerinin İsveç'in ittifaka katılımına dair protokolü onaylaması gerekiyor. İsveç parlamentosunda yapılan oylamada büyük çoğunluk katılımı destekledi. Oylamada 37'ye karşı 269 oyla onay verilirken 43 milletvekili oylamaya katılmadı. İsveç'in Sol Parti ve Yeşiller Partisi, ittifaka katılıma karşı çıktı.

İsveç parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımını 37’ye karşı 269 oyla onayladı

İsveç parlamentosunun büyük çoğunluğu NATO’ya katılımı destekledi. Parlamentoda yapılan oylamada, 37’ye karşı 269 oyla İsveç’in NATO’ya katılımını onay verilirken, 43 milletvekili ise oylamaya katılmadı. Oylamada, Sol Parti ve Yeşiller Partisi, NATO’ya katılıma karşı çıktı.

İsveç’in NATO’ya katılımı için tüm NATO üyelerinin İsveç’in ittifaka katılımına dair protokolü onaylaması gerekiyor. Türkiye, Finlandiya’nın ittifaka katılımına dair onay sürecini başlatırken, İsveç’in ise onay sürecini henüz başlatmadı. Türkiye, İsveç’ten terörün finansmanını, terör örgütlerine insan devşirmeyi ve terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerini durdurmasını, gerekli tedbirleri almasını, bazı suçluların iadesini talep ediyor.

Kaynak: İHA

NATO İsveç
6.8 büyüklüğündeki deprem canlı yayına yansıdı Türkiye'den İsrail'e tepki Yunanistan mayısta genel seçime hazırlanıyor İsveç ve Finlandiya'ya satılan ilk Türk dizisi: Yalı Çapkını!