Kanada Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı aldı

İngiltere merkezli Middle East Eye, ABD'nin Türkiye'ye 40 yeni F-16 vermeyi, 80'e yakın uçağı modernize etmeyi; Kanada'nın ise Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırmayı kabul ettiğini yazdı.

Kanada Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı aldı

Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile geride kalan gün iki kez görüştü.

Görüşme sonra bir basın açıklaması yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, üçlü zirveden mutabakat çıktığını açıkladı. 

"ERDOĞAN İSTEKLERİNİ KABUL ETTİRDİ"

İngiltere merkezli Middle East Eye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya üyeliğine verdiği onayı değerlendiren bir haber yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğe vize karşısında isteklerini kabul ettirdiğini vurgulayan Middle East Eye, ABD'nin Türkiye'ye 40 yeni F-16 vermeyi, 80'e yakın uçağı modernize etmeyi; Kanada'nın ise Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırmayı kabul ettiğini yazdı.

Kanada Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı aldı - Resim : 1

"900’DEN FAZLA HAVA-HAVA FÜZESİ VE 800 UÇAK BOMBASI İÇERİYOR"

Söz konusu makalede, "F-16 anlaşması, 40 yeni uçak, 79 uçağa modernizasyon, 900’den fazla hava-hava füzesi ve 800 uçak bombası içeriyor." denildi.

İsveç'in imzaladığı anlaşmadaki maddelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun ettiğini vurgulayan İngiliz yayın organı, "Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde AB üyelik görüşmelerinin yenilenmesini ve AB liderlerinin bu yönde açıklamalar yapmasını istedi. Biden, memnun oldu ve bu konuda çalışmalar yaptığını, yardım etmekten mutluluk duyacağını söyledi." ifadelerine yer verdi.

Haberde, "TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylaması sonrası Biden için Türkiye’ye F-16 satışını Kongre’den geçirmek zor olmayacak." denilirken Yunanistan'dan gelebilecek tepkilere ilişkin de 'F-35 satışının Kongre'ye sunulabileceği' vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden paylaşımı Ukrayna NATO'ya katılabilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile görüştü Almanya'da aile içi şiddet yüksek seviyede