Kripto para borsası kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası verildi

Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından ABD’nin New York kentinde ceza duruşması için hakim karşısına çıkan Fried, mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kripto para borsası kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası verildi
  • Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD’nin New York kentinde ceza duruşması için hakim karşısına çıktı.
  • Savcılar, Bankman-Fried'in "tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini ve muhtemelen son on yılın en büyük dolandırıcılığını" gerçekleştirdiğini ve kendi amaçları için 8 milyar dolardan fazla müşteri fonunu kullandıklarını ifade etti.
  • Söz hakkı verilen Bankman-Fried, ise “Bir dizi kötü karar verdim. Yaptığım bir çok hata var" ifadelerini kullanarak, FTX müşterilerine “geri ödeme yapılabileceğini” ileri sürdü.
  • Yargıç Kaplan, dolandırıcılık ve kara para aklama dahil 7 suçtan suçlu bulunan Bankman-Fried’ı 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.
  • Bankman-Fried, 13 Aralık’ta 2022’de Bahamalar’da yakalanmış ve 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılarak ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Savcılar, Bankman-Fried hakkında 50 yıl hapis cezası talep etmişti.
Adalet Divanı'ndan Gazze kararı ABD'de köprü faciası! Nehre düşen 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı Moskova saldırısında onlarca hayatı kurtaran Müslüman genç Türkiye'den Gazze'ye 8. yardım gemisi yola çıktı