VİDEO- İtalya açılarında batan göçmen teknesinde 43 kişi hayatını kaybetti

VİDEO- İtalya açıklarında göçmen teknesinin batması sonucu aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 43 kişi hayatını kaybetti. İtalyan Sahil Güvenliğinin yaptığı açıklamaya göre olumsuz hava koşullarından dolayı kayalıklara çarparak batan tekneden toplam 80 kişi sağ kurtarıldı. Konuyla alakalı İtalya Başbakanı, İçişleri Bakanı ve bölgenin Belediye Başkanı açıklamalarda bulundu.

Yine Avrupa'da göçmen teknesi faciası yaşandı. Bu defa olayın adresi İtalya'nın Calabria bölgesindeki Crotone'ye bağlı sahil beldesi olan Steccato di Cutro açıkları oldu.

100'DEN FAZLA GÖÇMENİ TAŞIYORDU
İtalya Sahil Güvenliği'nin yaptığı açıklamaya göre İran, Pakistan ve Afganistan uyruklu göçmenleri taşıyan tekne, olumsuz hava koşullarından dolayı kayalıklara çarptı, gerçekleşen faciada 43 göçmen hayatını kaybederken 80'i sağ kurtarıldı.

KIYIDAN YALNIZCA BİRKAÇ METRE UZAKTA
100'den fazla düzensiz göçmenin bulunduğu ahşap teknenin 'kıyıdan birkaç metre açıkta' kayalara çarpması sonucu, arama kurtarma ekipleri harekete geçti.

ARALARINDA KADINLAR VE ÇOCUKLAR DA VAR!
Cutro Belediye Başkanı Antonio Ceraso, konuyla ilgili olarak basın açıklaması düzenledi. Ceraso, açıklamasında hayatını kaybedenler arasında kadınların ve çocukların bulunduğunu belirterek, teknenin olumsuz hava şartları sonucu 'parçalandığını' ve enkaz kalıntılarının sahil şeridine yaklaşık 300 metre boyunca dağıldığını söyledi.

İTALYAN İTFAİYECİLER ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Calabria İtfaiye Sözcüsü Danilo Maida, itfaiyecilerin denizde jet skillerle arama yaptığını söyledi.

Maida, hava şartlarının kötü olması nedeniyle operasyonun zorlaştığını ifade etti.

BAŞBAKAN MELONİ'DEN 'ANLAMLI' AÇIKLAMA GELDİ
43 insanın hayatını kaybettiği faciayla alakalı bir açıklama da İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni'den geldi.

DÜZENSİZ DENİZ GÖÇÜNÜ DURDURACAKLARMIŞ
Meloni, ölümcül olay için 'derin üzüntü' duyduğunu açıklayarak, denizde daha fazla ölümü önlemek için düzensiz deniz göçünü durdurma sözü verdi.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ
İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ise onlarca insanın hayatını kaybettiği kazayla ilgili "Düzensiz göç kanallarına karşı kararlı bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini gösteren büyük bir trajedi" ifadelerini kullanarak, göçmenlere Avrupa'da "daha iyi bir yaşamın hayalini” sunan, insan tacirlerini zengin eden ve "günümüzdeki gibi trajedilere neden olan" deniz geçişlerinin durdurulmasının gerekli olduğunu vurguladı.

9 YILDA 20 BİN 333 İNSAN
Uluslararası Göç Örgütü'nün Kayıp Göçmenler Projesi'ne göre 2014 yılından bu yana Orta Akdeniz'de 20 bin 333 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: İHA