27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle etkilenen illerde eğitime ara verimişti. Depremden etkilenen on il, üç kategoriye ayrılmış ve üçüncü kategoride kalan illerin 27 Mart'ta açılacağı açıklanmıştı. Peki, 27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak? İşte MEB'in açıklaması...

27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 27 Mart'ta hangi illerde ve ilçelerinde okulların açılacağını duyurdu. Deprem bölgesinde okullar, üç kategoriye ayrılmış ve son olarak Gaziantep, Adana, Osmaniye'deki okullar açılmıştı. Peki, 27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak?

27 MART'TA HANGİ İLLERDE OKULLAR AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da 27 Mart itibarıyla ilçe bazlı eğitime başlanacağını bildirdi.

27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak? - Resim : 1

Malatya'nın Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçelerinde; Adıyaman'ın Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde; Kahramanmaraş'ın Andırın ve Ekinözü ilçelerinde, Hatay'ın Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde 27 Mart'ta kademeli olarak eğitime başlanacak.

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Deprem bölgesindeki okullar şehirlere göre farklı tarihlerde açılacak. 3 kategoride tarih belirlendi. Buna göre

Birinci kategoride yer alan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim 1 Mart'ta başladı.

İkinci kategoride Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de okullar 13 Mart'ta açıldı.

Üçüncü kategoride ise; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerde ise eğitim ve öğretim 27 Mart'ta başlayacak.

MEB'den ara tatil açıklaması Nisan ara tatili ne zaman? AÖF sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak? 2022-YDUS yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır?