ALES 3 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2023-ALES/3 sınav giriş belgesi nasıl alınır?

ALES 3 sınavı, bu hafta sonu yapılacak. Bu yılın son Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olacak ALES-3, 150 dakika sürecek. Adaylar, bu süre içinde sözel ve sayısal soruları yanıtlamaya çalışacak. Peki, ALES 3 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? ALES 3 sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

ALES 3 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2023-ALES/3 sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Lisansüstü eğitim almak isteyenler, 2023-ALES/3 için 29 Eylül-9Ekim tarihlerinde başvurularını yapmıştı. Şimdi ALES 3 sınav vakti geldi. Adaylar, ellişer soruluk sözel-sayısal sorularını iki buçuk saatte çözmeye çalışacak. Senenin son sınavı öncesinde ALES-3 sınav saati, sınav giriş yerleri adayların gündeminde. İşte ÖSYM ALES/3 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

ALES 3 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2023-ALES/3 sınav giriş belgesi nasıl alınır? - Resim : 1

ALES/3 SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2023-ALES/3, 19 Kasım Pazar günü yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak.

Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

ALES 3 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2023-ALES/3 sınav giriş belgesi nasıl alınır? - Resim : 2

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ALES 3 sınav giriş belgesini, TC kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e girerek alabilirsiniz.

2023-ALES/3 sınav giriş belgesi için tıklayınız

 

ÖSYM
İlk ders zili Pazartesi çalacak AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Kasım ara tatili ne zaman bitiyor? MEB'ten ara tatil uzatıldı mı açıklaması! ÖSYM, 2023-TUS 2. Dönem yerleştirme sonuçlarını açıkladı.