ALES/1 geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar?

ALES geç başvuru tarihi, başvuru yapmak isteyenlerin gündeminde yer alıyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES, yılda üç kez düzenleniyor. İlk dönem olan 2024-ALES/1 için başvurular 1-11 Mart tarihlerinde alınmıştı. Bu tarihleri kaçıran adaylar, ALES geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar merak ediyor. Peki, ALES geç başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

ALES/1 geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar?

 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES için geç başvuru tarihi yaklaşıyor. 1-11 Mart tarihlerindeki başvuruyu kaçıran adaylar, 2024-ALES/1 geç başvuru tarihini bekliyor. Geç başvuru ücreti, yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor. Peki, ALES geç başvuru ne zaman, nasıl yapılır? ALES geç başvuru ücreti ne kadar? İşte 2024-ALES/1 geç başvuru hakkındaki bilgiler...

ALES/1 geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 1

ALES GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES geç başvuru, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile girişi ile yapılıyor.

2024-ALES/1 Başvuru için tıklayınız

ALES/1 geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 2

2024-ALES/1 GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretinin yüzde 50 fazlası olarak ödeniyor. 2024-ALES/1 geç başvuru ücreti 735 TL olarak ödenmesi gerekiyor. Geç başvuru ücreti bankalardan ödenmemesi, ödenmesi halinde başvurunun kabul edilmediği ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda belirtiliyor. 

ALES/1 geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 3

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak, başvurunun yapıldığı
gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. 

Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret geç başvuru günlerinde Türkiye saatiyle 23.59’a kadar ödenmelidir.

AÖL soru cevapları ne zaman yayınlanır, sonuçlar ne zaman belli olacak? 1 Nisan tatil mi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 1 Nisan Pazartesi okul var mı? AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2024 AÖF bahar dönemi ara sınavı ne zaman? YDS sınav giriş belgesi yayımlandı: 2024-YDS/1 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?