Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapmak isteyenler, ÖSYM'den gelecek 2024 DGS başvuruları başladı duyurusunda. Açıklanan başvuru sınav takvimine göre DGS başvuruları bugün başlıyor. Başvurular ÖSYM AİS giriş ile yapılacak. Başvuru ekranının açılmasını bekleyenler, 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar merak ediyor. Peki, DGS başvuruları saat kaçta başlayacak? İşte DGS başvuru kılavuzu...

Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları bugün başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 DGS başvuru kılavuzu ile birlikte başvuru ekranı açıldı. Ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlamak isteyenler, DGS başvuruları başladı mı, saat kaçta başlayacak, başvuru ücreti ne kadar merak ediyordu. İşte DGS başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı...

Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 1

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dikey Geçiş Sınavı 2024-DGS için başvuru tarihleri, 10-20 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Başvurular, aşağıdaki linkte yer aldığı gibi ÖSYM'nin AİS girişi ile yapılıyor. TC kimlik numarası ve şifre ile DGS başvurusu yapabilirsiniz. 

DGS başvuru yapmak için tıklayınız

Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 2

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Dikey Geçiş Sınavına başvuru ücreti, 590 TL olarak açıklandı. Başvuru ücreti, ÖSYM'nin ödemeler kısmından online olarak yapılabilir. Hangi bankalardan ödeme yapılabileceği başvuru kılavuzunda yer alıyor.

DGS BAŞVURU KILAVUZU için tıklayınız

Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 3

DGS NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran'da yapılacak.

Okullar 1 hafta önce kapanacak Öğretmen il içi yer değiştirme takvimi açıklandı İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, nereden öğrenilir? ÖSYM AİS giriş ile e-YÖKDİL 2024/2 sınav giriş belgesi nasıl alınır?