EKPSS kura için başvuru nasıl yapılır? 2024-EKPSS başvuru ücreti ne kadar?

EKPSS kura için başvuru ekranı açıldı. Devlet memurluğuna kura ile yapılacak atamalar için adaylardan EKPSS kura başvuruları bugün alınmaya başlandı. Adaylar, sınava girmeyecek sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak. Peki, EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? 2024 EKPSS ne zaman?

EKPSS kura için başvuru nasıl yapılır? 2024-EKPSS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM, EKPSS kura başvurularının alınmaya başladığını duyurdu. Kura ile yapılacak atamalar için adaylardan EKPSS kura başvuruları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden alınıyor. Başvurular, 21 Nisan'a kadar sürecek. Başvuru kılavuzu ile birlikte EKPSS kura başvuru ücreti, başvuru şartları belli oldu. İşte EKPSS kura başvuru ekranı...

EKPSS KURA BAŞVURU TARİHLERİ

Kuraya katılmak için başvuru yapacak adayların başvuru işlemleri, 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar kura için başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 21 Mayıs 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından 21 Mayıs 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yapabilecek. 

ONLINE EKPSS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecektir. 

EKPSS KURA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

EKPSS kura başvuru ücreti, 75 lira olarak belirlendi. EKPSS kura için 6-22 Mayıs 2024 tarihlerinde yatırılacaktır. Ücret yatırma işlemleri, EKPSS kura için 22 Mayıs 2024 tarihlerinde; bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

BAŞVURU MERKEZİNDEN YAPMAK İÇİN ALINMASI GEREKEN BELGE

EKPSS/Kura için sistemde engel bilgisi bulunmayan ve başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan adayların, başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı” belgesini edinmeleri gerekmektedir. 

Okullar ne zaman kapanıyor sayaç? 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? 2024-İSG/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG soru cevapları nasıl, nereden bakılır? ATA AÖF vize sonuçları açıklandı: ATA AÖF ara sınav sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor, sonuçları ne zaman bitecek?