KPSS geç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar?

KPSS geç başvuru günü geldi. ÖSYM, 2023 KPSS'ye verilen süre içerisinde başvuramayanlar için geç başvuru günü belirledi. Adaylar, ÖSYM AİS üzerinden KPSS başvurularını yapabilecek. KPSS geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretine göre yüzde elli fazla olarak ödenecek. Peki, KPSS geç başvuru nasıl yapılır? KPSS geç başvuru ücreti ne kadar, ödemeler nereden nasıl yapılacak? İşte detaylar...

KPSS geç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar?

KPSS geç başvuru ekranı açıldı. 2023 KPSS başvuruları, ÖSYM AİS üzerinden 16-29 Mayıs tarihlerinde alındı. Bu tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar, KPSS geç başvuru tarihini bekliyordu. Geç başvuru ücreti, normal başvuruya göre yüzde 50 zamlı olarak sadece online olarak ödeniyor. Peki, KPSS geç başvuru nereden, nasıl yapılır? KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte KPSS geç başvuru ekranı ve detaylar...

KPSS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda yapılan açıklamaya göre 2023 KPSS geç başvurusu 6-7 Haziran 2023.

KPSS geç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 1

KPSS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretine göre yüzde 50 zamlı olarak ödenir.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 225,00 TL
KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 150,00 TL
ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 225,00 TL

KPSS geç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 2

 GEÇ BAŞVURU ÖDEME NASIL YAPILACAK?

ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile geç başvuru günlerinde ödenecektir. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Geç başvuru günlerinde başvurusunu yaptığı hâlde sınav ücretini geç başvuru günlerinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecek.

Geç başvuru günlerinde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, sınava başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden geç başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

ÖSYM
Şiddetli yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi YÖK Başkanı Erol Özvar'dan engelli öğrenci açıklaması: 3'te 1'i kadın LGS puan hesaplama nasıl yapılır? LGS 2023 sonuçları ne zaman belli olacak?