LGS 2023 sonuçları ne zaman belli olacak?

LGS 2023 sınavı hafta sonu yapıldı. Binlerce öğrenci, 4 Haziran Pazar günü istedikleri liseye geçiş yapabilmek için LGS sınavında ter döktü. Sınav sonrasında MEB tarafından LGS soru cevap kitapçığı yayımlandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarını merakla beklemeye başladı. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, tercih dönemi ne zaman başlayacak? LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

LGS 2023 sonuçları ne zaman belli olacak?

LGS sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. 1,3 milyona yakın 8. sınıf öğrencisi hafta sonunda Liselere Geçiş Sistemi sınavına girdi. İki oturumdan oluşan sınavda öğrenciler, sözel ve sayısal bölümde sorulan 90 soruyu cevaplamaya çalıştı. Sınav sonrasında yayımlanan soru cevap kitapçığı sonrasında LGS sonuçları ne zaman açıklanacak merak edilmeye başlandı. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı? 

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS merkezî sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sınav sonuçlarının açıklandığı 26 Haziran'da yerleştirme sürecine ilişkin LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak. Böylece LGS tercih süreci başlayacak. 

LGS 2023 SORU CEVAP KİTAPÇIĞI

2023 LGS sınavı soru cevap kitapçıklarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. 

SÖZEL KİTAPÇIK

SAYISAL KİTAPÇIK

 

8. sınıf öğrencilerinde heyecan dorukta! LGS sınavı sona erdi! 2 oturum, 90 soru KPSS geç başvuru ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? 2023 AÖF final sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sınav giriş yerleri nereden, nasıl öğrenilir?