KPSS ÖABT kalkıyor mu?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ile ilgili kaldırılacağına dair iddia gündemin ilk sırasında yer alıyor. 2013 yılında başlayan KPSS ÖABT uygulaması için gözler ÖSYM tarafından yapılacak açıklamada. Peki, ÖABT kaldırılıyor mu? İşte detaylar...

KPSS ÖABT kalkıyor mu?

Günün en çok aranılan konuları arasında KPSS ÖABT yer alıyor. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi olan ÖABT, 2013 yılında yapılmaya başlamıştı. İddia ise ÖSYM tarafından yapılan bu testin kaldıracağı yönünde...

ÖABT NEDİR?

ÖABT en genel tanımıyla; öğretmen kadrosuna atanmak isteyen adayların belirlenmesi ve ilgili alanlardaki başarı durumlarına göre atama işleminin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan Öğretmen Aday Bilgi Testi’dir.

Eğitim ve fen-edebiyat fakültelerinden mezun olan adaylar, ÖABT’den aldıkları puan doğrultusunda tercihte bulunabilirler. Yine aynı şekilde atama yerleri de bu sınava göre belirlenir.

KPSS ÖABT KALKIYOR MU?

KPSS ÖABT, öğretmen olmak isteyenlerin girmesi gereken sınav. Atamalar, bu sınavdan alınan puanlara göre yapılıyor. Vatandaşlar, ÖABT'nin kaldırılacağı dair iddialar sonrasında konuyu araştırmaya başladı.

İddia ise 2013 yılı itibariyle de Öğretmenlere müjde olarak gelen ÖABT hakkında ortada yer alan konuşmalar sonrası sınavın 2024 yılı itibariyle kaldırılacağı yönünde.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA!

KPSS ÖABT'nin kaldırılacağına dair ÖSYM ve MEB'ten resmi bir açıklama yapılmadı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi kaldırılacak konusu şu an sadece bir iddia!

ÖSYM
Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? 45 bin öğretmen alımı sözlü sınav sonuçları açıklandı Nisan ara tatili sonrasında okulların açılış tarihi YDUS başvuru ücreti ne kadar? Nasıl başvuru yapılır?