LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2024 LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

LGS kapsamında merkezi sınav giriş yerleri için öğrencilerin gözü MEB'te. LGS başvuruları 18-29 Mart tarihleri arasında idi. Sonrasında bu süre 3 Nisan'a kadar uzatıldı. Sekizinci sınıf öğrencileri, başvuruların sona ermesinin ardından LGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak merak etmeye başladı. Peki, LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? İşte MEB LGS sınav tarihi...

LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2024 LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

Liselere Geçiş Sistemi 2024 LGS merkezi sınavı için geri sayım sürüyor. Başvurular, 18 Mart'ta başlamış ve 3 Nisan'da sona ermişti. Milli Eğitim Bakanlığı, yayımladığı kılavuzda LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak açıkladı. Peki, LGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? İşte detaylar...

LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2024 LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? - Resim : 1

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. 

LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2024 LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? - Resim : 2

LGS NE ZAMAN?

Merkezî Sınav; 2 Haziran 2024 Pazar günü birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. 

LGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2024 LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? - Resim : 3

LGS SINAV SONUCU NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? MEB'den öğrencilere 'Ara Tatil Etkinlik Kitabı' MSÜ tercihleri nasıl yapılır? EBA nedir ve ne için kullanılır? EBA'ya kimler girebilir?