Mühendislik tamamlama tercih kılavuzu: 2023-Mühendislik Tamamlama tercihleri nasıl yapılır, tercih ücreti ne kadar?

Mühendislik tamamlama tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Teknik öğretmenler, bugünden itibaren AİS üzerinden mühendislik tamamlama tercihlerini yapabilecek. Peki, mühendislik tamamlama tercih ücreti ne kadar? Mühendislik tamamlama tercihi nasıl yapılır?

Mühendislik tamamlama tercih kılavuzu: 2023-Mühendislik Tamamlama tercihleri nasıl yapılır, tercih ücreti ne kadar?

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2023-Mühendislik Tamamlama) yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılıyor. Bugün yayımlanan kılavuz ile birlikte mühendislik tamamlama tercihleri nereden, nasıl yapılır, ücreti ne kadar belli oldu. İşte 2023 mühendislik tamamlama kılavuzu...

MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA TERCİH TARİHLERİ

Adaylar tercihlerini 27 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA TERCİH NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılacak.

2023 Mühendislik Tamamlama Kılavuzu için tıklayınız

MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, tercihlerini sisteme kaydettikten sonra kılavuzda belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında “e-İŞLEMLER”de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (50,00 TL) yatıracak.

 

ÖSYM
DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? Son dakika! MEB'den ortak sınavlarla ilgili açıklama geldi! Açık uçlu sorular olacak KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru tarihi açıklandı mı? İBB burs başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?