ÖSYM AİS kayıt ve giriş nasıl yapılır?

ÖSYM aday işlemleri sistemi AİS, kurum tarafından düzenlenen tüm sınavların başvuru, tercih işlemlerini yapıldığı online sayfadır. ÖSYM AİS kayıt ve giriş işlemi e-devlet bilgileri ile yapılabiliyor. Peki, ÖSYM aday işlemleri sistemi AİS kayıt ve giriş nasıl yapılır? İşte detaylar...

ÖSYM AİS kayıt ve giriş nasıl yapılır?

YKS başvurularının başlaması ile birlikte ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi aranılan konu oldu. Adaylar, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların tercih ve başvurularını AİS üzerinden yapılıyor. ÖSYM AİS kayıt ve giriş, e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte ÖSYM AİS giriş ve kayıt ekranı...

ÖSYM ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

  1. ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasına giriş yapın.
  2. Ekranda açılan sayfada istenilen T.C. kimlik numarasını ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasınız eksiksiz olarak girin.
  3. Bir sonraki adım ise güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken verdiğiniz cevabı girmeniz gerekiyor. Bu cevabı doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor.
  4. Sonrasında ise sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.
  5. Eğer, ÖSYM AİS güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi yenileyebilmek için şifrenizi ilk aldığınız merkeze başvurarak yeni şifre talebinde bulunmanız gerekmektedir.

ÖSYM AİS KAYIT VE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilirsiniz.

E-devlet ile giriş yap ve e-devlet ile kayıt ol butonlarına basıldığı zaman açılan sayfadan e-devlet giriş için TC kimlik numaranız ve şifrenizi girmeniz yeterli.

ÖSYM AİS kayıt ve giriş nasıl yapılır? - Resim : 1

ÖSYM AİS GİRİŞ ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ

Adaylar, şifrelerini unuttuysa, ÖSYM AİS sayfasında şifremi unuttum butonuna tıklayarak yeniden temin edebilirler. İlk sayfada TC kimlik numarası ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor. Sonrasında kimlik bilgilerini eksiksiz girmeniz lazım. Güvenlik sorusu bölümü ile işlemler tamamlanacak ve kendinize yeni şifre oluşturabileceksiniz.

ÖSYM AİS kayıt ve giriş nasıl yapılır? - Resim : 3

ÖSYM
ALES geç başvuru saat kaçta bitiyor? Bakan Özer'den LGS açıklaması LGS kılavuzu yayımlandı! LGS sınav tarihi açıklandı! 2023 LGS kılavuzu