TUS kontenjanları 2024: TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024-TUS 1. Dönem tercih tarihi

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) için tercihleri başlayacağı tarih merak ediliyor. İlk dönem başvurular ocak ayında alınmış, mart ayında yapılan sınavın sonuçları 17 Nisan'da açıklanmıştı. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlayacak? TUS kontenjanları açıklandı mı? İşte detaylar...

TUS kontenjanları 2024: TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024-TUS 1. Dönem tercih tarihi

TUS tercihleri ve kontenjanları, 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına giren adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından yapılan TUS 1. dönem sınavı sonuçları, bir ay sonra belli olmuştu. Sınav sonuçları açıklanması sonrasında adaylar, TUS tercihlerini yapmak için kontenjanları merak ediyor. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte TUS tercih ve kontenjanları son durumu...

TUS kontenjanları 2024: TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024-TUS 1. Dönem tercih tarihi - Resim : 1

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından TUS tercihleri için verilen net bir tarih yok. Geçen yıl, 12 Mayıs'ta TUS sonuçları açıklanmış, tercih ekranı ise 1 Haziran'da alınmaya başlamıştı. Buna göre TUS tercihlerinin mayıs ayında önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

TUS tercihlerine dair gelişmeler ile haberimiz güncellenecektir.

TUS kontenjanları 2024: TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024-TUS 1. Dönem tercih tarihi - Resim : 2

2024-TUS 1. DÖNEM KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

TUS kontenjanları, tercih bilgileri ve tablolar, tercihler ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanıyor. 2024 TUS tercih kılavuzu yayınlanması ile birlikte kontenjanlar belli olacak.

Öğretmen atamalarına ilişkin açıklama EKPSS kura için başvuru nasıl yapılır? 2024-EKPSS başvuru ücreti ne kadar? Okullar ne zaman kapanıyor sayaç? 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? 2024-İSG/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG soru cevapları nasıl, nereden bakılır?