YKS ulaşım ve barınma desteği ne kadar, nasıl, nereden alınır?

Üniversite sınavı yaklaşıyor. Milyonlarca öğrenci, üniversite sınavı için son hazırlıklarını sürdürüyor. YKS sınav giriş belgesi geçen hafta ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar, ais.gov.tr'den YKS sınav giriş yerlerini görebiliyor. Peki, üniversite sınavı ne zaman? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS ulaşım ve barınma desteği ne kadar, nasıl, nereden alınır? İşte ayrıntılar...

YKS ulaşım ve barınma desteği ne kadar, nasıl, nereden alınır?

YKS sınavı için geri sayım başladı. Adaylar, üniversite hayalini gerçekleştirmek için 2023 YKS sınavına girecek. Geçen hafta ÖSYM tarafından yayımlanan sınav giriş yeri ile adaylar, sınava girecekleri öğrendiler. Ayrıca ÖSYM, depremzedelere YKS barınma ve ulaşım desteği sağlanacağını açıkladı. Peki, YKS ne zaman? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2023 YKS sınav giriş belgesine ÖSYM'nin Aday İşlemi Sistemi sayfasından TC kimlik numarası ve şifre ile girerek öğrenebilirsiniz.

YSK sınav giriş yerini öğrenmek için tıklayın

YKS ulaşım ve barınma desteği ne kadar, nasıl, nereden alınır? - Resim : 1

YKS ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİNE KİMLER, NASIL, NEREDEN BAŞVURABİLİR?

Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecek.

Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkândan faydalanabilecek. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 01- 12 Haziran 2023 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacak.

YKS ulaşım ve barınma desteği ne kadar, nasıl, nereden alınır? - Resim : 2

ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre 2023 YKS 17-18 Haziran'da yapılacak.

2023-TYT: 17 Haziran 2023 Cumartesi
2023-AYT: 18 Haziran 2023 Pazar
2023-YDT: 18 Haziran 2023 Pazar

ÖSYM
Okullar ne zaman kapanıyor, yaz tatili ne zaman başlıyor? KPSS geç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar? Şiddetli yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi YÖK Başkanı Erol Özvar'dan engelli öğrenci açıklaması: 3'te 1'i kadın