Üniversiteler Nisan'da açılacak mı?

Üniversitelerde eğitim, deprem nedeniyle uzaktan eğitimle yapılmasına karar verildi. Yüz yüze eğitime ara verilen bahar döneminde teorik ve uygulamalı derslerin nasıl olacağına dair bilgileri YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Nisan'da üniversiteler açılacak mı?

Üniversiteler Nisan'da açılacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında üniversitelerin 2023 bahar dönemi online olacağı açıklandı. Nisan ayında yapılacak yeni değerlendirme ile hibrit eğitime geçilebileceği de seçenekler arasında yer alıyor. Öğrenciler, üniversitelerin Nisan'da açılıp açılmayacağını merak ediyor.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerde eğitim ve öğretimin uzaktan öğretim (online) yöntemi ile yürütüleceği açıklanmıştı. Uzaktan eğitim kararı, 2023 Nisan ayı başında gözden geçirilecek. Şartlar uygun olduğu takdirde yüz yüze eğitim ya da harlanmış (hibrit) eğitime geçilebileceği bildirildi.

NİSANDA ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar açıklamasında; "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" ifadelerini kullandı.

TEORİK VE UYGULAMALI DERSLER NASIL YAPILACAK?

Dersler teorik ve uygulama kısımlarından oluşuyor. Teori kısmı uzaktan eğitimle yapılacak. Fakat uygulamalı (laboratuvar, atölye, saha vb) kısmı Nisan ayından sonraya bırakıldı. Uzaktan eğitim, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirme sonrasında devam edilmesi yönünde karar alınırsa uygulamalı yaz döneminde yapılabilir veya sonraki döneme ertelenebilir.

2023-YÖKDİL/1 sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır? Bekçilik sonuçları belli oldu mu? 12 üniversiteye yeni rektör MEB'den lise öğrencileri için mobil uygulama geliştirildi: Dersler Cepte