YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM, üniversite ek yerleştirme sonuçları için tarih verdi mi?

YKS ek tercihleri 12-17 Eylül tarihlerinde alındı. İlk yerleştirmede üniversiteyi kazanamayan adaylar, boş kalan kontenjanlar için ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerini yaptı. Peki, 2023 YKS ek tercihleri ne zaman açıklanacak? Üniversite ek yerleştirme sonuçları için tarih verildi mi?

YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM, üniversite ek yerleştirme sonuçları için tarih verdi mi?

Üniversite adaylarının gözü ÖSYM'de. 17 Eylül'de biten 2023 YKS ek yerleştirme tercih sonuçları merakla bekleniyor. Adaylar, aldıkları puan ve üniversite taban puanlarına göre girmek istedikleri bölümleri ÖSYM'ye bildirdi. Yapılan tercihler sonrasında YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak, ek yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak merak ediliyor. İşte ÖSYM ek tercih takvimi...

YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM, üniversite ek yerleştirme sonuçları için tarih verdi mi? - Resim : 1

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklanmadı. Geçtiğimiz yıllarda YKS ek yerleştirme sonuçları, tercihlerin bitmesi ardından bir hafta içinde açıklanıyordu. Bu doğrultuda bir hafta içinde YKS ek tercihlerinin açıklanması bekleniyor.

YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM, üniversite ek yerleştirme sonuçları için tarih verdi mi? - Resim : 2

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS ek tercih sonuçları, ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Bu adresten TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak YKS ek tercih sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

ÖSYM
Ülke genelinde ortaokul ve liselerde ilk kez yapılacak 'ortak sınav' tarihleri belli oldu PMYO sınav sonuçları açıklandı: Sonuçlar nereden, nasıl öğrenilir? MEB 2023-2024 eğitim öğretim takvimi ile ara tatil tarihleri belli oldu! YÖK'ten vakıf üniversitelerine ücret uyarısı