31 Aralık 2024'ten itibaren limon sosu satışı yasaklanacak

Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve gibi isimlerle satışa sunulan ürünler 31 Aralık 2024 tarihinden sonra yurt içinde piyasaya çıkarılmayacak.

31 Aralık 2024'ten itibaren limon sosu satışı yasaklanacak
  • Sene sonu itibariyle itibaren limon soslarının satışı yasaklanıyor.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya alındı.
  • Bu yönetmeliğe göre, Türk Gıda Kodeksi çerçevesindeki bir gıda ürününe yatay ya da dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin eklenip eklenmediği tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar sonucunda belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.
  • Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler, 31 Aralık'tan sonra yurt içinde piyasaya sunulamayacak.
Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 31 Ocak 2024 güncel döviz kuru, dolar/TL son durum nedir? Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı Araç sahipleri dikkat: MTV için son gün Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?