Bakan Uraloğlu: Trabzon hafif raylı sistem projesini hayata geçiriyoruz

Ankara'daki Trabzon Tanıtım Günleri'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Trabzon hafif raylı sistem projesini hayata geçiriyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu: Trabzon hafif raylı sistem projesini hayata geçiriyoruz
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerine katıldı.
  • Bakan Uraloğlu, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Trabzon’un ulaştırma altyapısına 147 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını açıkladı.
  • Uraloğlu, Trabzon’un Türkiye’nin en yaşanabilir kentler listesinde 10'uncu sırada olduğunu söyledi.

"TRABZONUMUZA KENT İÇİ RAYLI SİSTEMİ KAZANDIRACAĞIZ"

  • 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehrin Trabzon olduğunu belirten Uraloğlu, şöyle konuştu:
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem Türkiye’ye hem de Trabzon’a vefa borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Hafif Raylı Sistemi’ni hayata geçirecek protokolü imzaladık. Trabzonumuza 31,9 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistemi kazandıracağız.

"SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ"

  • Bakan Uraloğlu Trabzon'a 31,9 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistemi kazandırılmasıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
Sizlerle bir müjde daha paylaşmak istiyorum. Dün, Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık. Biz bir söz verdik mi yaparız. Trabzon’umuza; Akçaabat’tan Yomra Merkeze ulaşan; Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havalimanı gibi bir çok önemli durağı içeren 31,9 kilometre uzunluğunda 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi kazandıracağız. Trabzon Havalimanımızın genişletme çalışmalarına da başladık. Bu çalışmalar elbette kısa vadeli çözümdür. Yeni Havalimanı projesini de yatırım programına aldık. 3.240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist inşa ederek geniş gövdeli uçakların da inebileceği bir havalimanına kavuşacağız. 70 bin metrekarelik terminal binasında yılda 15 milyon yolcuyu ağırlayabileceğiz. Tamamlandığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eser olacak.
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü Dünya Bankası 2024 raporunda uyardı! Zorunlu karşılıklara uygulanan faizi artırıldı 'İstanbul Park ihalesi iptal oldu' iddialarına yanıt