Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi felaket tellallarını çökertti! Borsa adım adım yükseliyor

Felaket tellallarının "Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilirse ekonomi çökecek, borsa batacak" iddiaları bir kez daha ellerinde patladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin ardından gelen ilk 2 iş gününde borsa yükselişe geçti. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 artışla 4.956,26 puandan başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi felaket tellallarını çökertti! Borsa adım adım yükseliyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce "Eğer Erdoğan kazanırsa borsa çakılacak, bankalar batacak" manipülasyonları yapanların tek amaçlarının halka korku salmak olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

FELAKET TELLALLARININ AMACI YİNE TUTMADI

Türkiye'deki 14 Mayıs ve 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek için aylar öncesinden ortaya çıkan felaket tellalları, ekonomik çöküntünün geleceği rüzgarı estirdi.

Borsa'nın çakılacağını ve halkın bankalardaki parasının yanacağını iddia edenler, bir süre sonra bankaların kredi ve nakit avans vermeyeceğini de söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimin ardından gelen ilk 2 iş gününde de borsa adım adım yükselişe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi

2 GÜNDÜR YÜKSELİYOR

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 artışla 4.956,26 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 4,91 puan ve yüzde 0,10 değer kazanarak 4.956,26 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,45 ve holding endeksi yüzde 0,03 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,76 ile kağıt, orman, basım, en çok kaybettiren yüzde 0,47 ile spor oldu.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,83 değer kazanarak günü 4.951,35 puandan kapandı.

borsa yükseliş

Analistler, küresel pay piyasalarında, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısının güçlenmeye devam ettiğini belirterek, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışının sınırlı da olsa risk algısını törpülediğini bildirdi.

Bugün gözler yurt içinde açıklanacak 1. çeyrek GSYH verilerine çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, GSYH'nin bu dönemde yüzde 3,74 arttığını öngörüyor.

Yurt dışında ise bugün Almanya'da işsizlik oranı ve enflasyon, ABD'de de JOLTS açık iş sayısı ile Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 ve 5.200 seviyelerinin direnç, 4.900 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

borsa haberleri

Recep Tayyip Erdoğan
Son dakika! Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 4 büyüdü Emlak vergisinde son gün Dolar/TL'den yeni rekor! Dolar ne kadar, euro kaç lira? Gram altından yeni rekor! İşte gram altın, çeyrek altın fiyatları