Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak

Teknoloji devi Apple, son zamanlarda dijital yayıncılık hizmeti olan Apple+'a yatırımlarını arttırdı. ABD'de MLS ve MLB'nin yayın haklarını satın alan şirket, yeni yatırımlar kovalıyor. Bu çerçevede Apple'ın Formula 1'in tek yayıncısı olmak için teklif yaptığı iddia edildi.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak

Teknoloji devi Apple, dijital yayıncılık platformu olan Apple+'a son günlerde, özel içerikler ve ABD Futbol Ligi MLS başta olmak üzere birçok spor hizmeti getirdi. Bu çerçevede ortaya yeni bir iddia atıldı.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 1

FORMULA 1'E TEKLİF

Apple’ın Formula 1 yarışları için gaza bastığı bildirildi. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre şirket, Formula 1 yarışlarının ve içeriklerinin küresel yayın haklarını almak için yılda 2 milyar dolar ödemek istiyor.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 2

Bu anlaşmanın başarılı olmasıyla birlikte Formula 1, spor yayıncılığında en pahalı kategorilerden biri haline getirecek.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 3

Turnuva, şu anda dünya çapındaki mevcut yayın anlaşmalarından yaklaşık 1 milyar dolar kazanıyor. Ancak Apple, 2 milyar dolara tüm hakları almaya hazır olabilir.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 4

ÖNEMLİ BİR FİYAT İSTİKRARI

Apple’ın anlaşma yapısı için yenilikçi bir yaklaşım önerdiği bildirildi. Buna göre şirket, ilk aşamada yayın haklarının yaklaşık yüzde 25’i ile başlayacak.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 5

Bu oran, diğer medya kuruluşlarıyla sözleşmeler sona erdikçe artacak. 5 yıl içinde Apple, Formula 1 dijital dağıtımının tamamını kontrol edecek.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 6

Teklifin en şaşırtıcı olan tarafı ise Apple’ın sabit bir teklifte bulunuyor olması. Anlaşmanın 7 yıl boyunca yılda 2 milyar dolara sabitleneceği iddia edildi. Bu da Formula 1’in yıllık gelirinde önemli bir istikrar sağlayacak.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 7

Devasa teklif doğruysa, Apple’ın Apple TV+ için spor yayınlarına giderek daha fazla odaklandığını gösteriyor. Halihazırda MLB, MLS yayın haklarına sahip olan şirket, F1 belgeselleri de hazırlıyor.

Dev iddia: Apple, Formula 1 haklarını 2 milyar dolara alacak - Resim : 8

Saniye saniye altın takip edilecek uygulama geliştirildi Swıssôtel Antalya Kalkan 2025 yılında kapılarını açacak Milyonlar merakla bekliyor! Asgari ücrete ne kadar zam yaplacak? S&P, Türkiye’nin kredi notunu açıkladı