Bakan Şimşek: BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunda ziyaret ettiği Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan anlaşmaların toplam tutarının 50.7 milyar ABD doları olduğu belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BAE ile imzalanan anlaşmaya ilişkin "İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek: BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunda gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri vesilesiyle Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında muhtelif alanlarda 13 belge imzalandı.

Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarının 50.7 milyar dolar olduğu belirtildi.

"BAE'YE MİNNETTARIZ"

Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan 50,7 milyar dolarlık anlaşmayla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bugün, BAE ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için toplam 50,7 milyar ABD doları değerinde çok sayıda stratejik anlaşma ve Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına tanık olduk. İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor. BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Antalya'da da toplu ulaşıma zam! 700 lira farkla şarj aleti Yerli ve milli LAD-208 pilotlara kolaylık sağlıyor Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak!