İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatı açıklaması! Zam var mı yok mu?

Son dakika... Muhalefete yakınlığıyla bilinen Sözcü gazetesi İstanbul'da ekmeğin gramajının 240'tan 230 grama düşürüldüğünü, fiyatının ise 6 TL'den 8 TL'ye yükseltildiği konu alan bir haber yayınladı. Haberin ardından İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak zam haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatı açıklaması! Zam var mı yok mu?

Sözcü Gazetesi, 'gayrıresmide zam' başlıklı haber ile İstanbul'da ekmeğe zam yapıldığını açıkladı. Haberin ardından İstanbul Valiliği Basın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü'nden resmi açıklama yapıldı.

'GRAMAJ DÜŞTÜ FİYAT YÜKSELDİ' İDDİASI

Sözcü haberinde, "İstanbul'da hem Esnaf Odası'na hem İTO'ya bağlı fırıncıların sattığı ekmek fiyatlarına ilişkin henüz zamlı bir tarife gelmedi. Ancak maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren bazı fırıncılar zamlı tarife çıkmadan 240 gram ekmeği 230 grama düşürerek fiyatını 6 liradan 8 liraya yükseltti." ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatı açıklaması! Zam var mı yok mu? - Resim : 1

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul'da ekmeğin gramajının 230 grama düşürülerek, fiyatının 8 TL'ye yükseltildiği iddiası üzerine İstanbul Valiliği ekmek fiyatlarına zam yapılmadığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basın ve sosyal medyada haberler yeralmıştır. İstanbul'da ekmek fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gr ekmek 5 TL'den satılmaktadır." denildi.

Zamlı emekli maaşı bu ay mı yatacak mı? Yaşlı aylığı ve engelli aylığı arttı Merkez'den zorunlu karşılık adımı Son dakika emekli zammı belli oldu mu?