Kurumlar vergisinde beyanname süresiyle deprem bölgesi için mücbir sebep hali uzatıldı

Kurumlar vergisinin 2023 yılına ait beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri için yeni tarih 6 Mayıs oldu. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep hali ise "son kez" 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Kurumlar vergisinde beyanname süresiyle deprem bölgesi için mücbir sebep hali uzatıldı
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için vergi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağladı.
  • Bakanlık, mücbir sebep halinin süresini 31 Ağustos 2024'e kadar uzattı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu duyuruyu resmi internet sitesinden kamuoyuyla paylaştı.

30 NİSAN'DAN 6 MAYIS'A KADAR UZATILDI

  • Bu kapsamda, 2023 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ve üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 30 Nisan'dan 6 Mayıs'a kadar uzatıldı.
  • Aynı şekilde, 2024/Mart dönemine ait "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin teslim süreleri de 6 Mayıs’a kadar esnetildi.
  • Bakanlık ayrıca, 30 Nisan'a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken elektronik defterlerin (e-Defter) oluşturulma, imzalanma ve Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken elektronik defter beratlarının yükleme sürelerini de 10 Mayıs gün sonuna kadar uzattı.
Tavuğa ihracat yasağı Faiz karar sonrasında dolar, euro kaç lira oldu? "Kamuda tasarrufa devam edeceğiz" Faiz kararı sonrasında altın fiyatları güne nasıl başladı?