Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı, yeni kabinenin açıklanması sonrasında merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek getirilmişti. Merkez Bankası başkanlığı için de Gaye Erkan'ın ismi geçiyor. Peki, Merkez Bankası haziran faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanların faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı ne olacak? Piyasalarda gözler MB'de. Seçim sonrasında belirlenen yeni kabinede Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Merkez Bankası faiz kararı, bu atama sonrasında daha çok merak edilir oldu. Kritik PPK toplantısı öncesinde ekonomistler, MB haziran faiz kararı beklentilerini açıkladı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı ise 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI HAZİRAN FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Yeni kabinenin kurulması sonrasında uzmanların Merkez Bankası faiz kararına yönelik beklentileri belli oldu.

JPMorgan ve Barclays, TCMB'nin bu ay yapacağı para politikası toplantısında faizi yüzde 16,5 puan yükseltmesinin masada olduğunu değerlendirirken, Societe Generale SA ise faizlerin iki kattan fazla artabileceğini öngördü.

Societe Generale'den Marek Drimal ise TCMB'nin haziranda faizi 650 baz puan artırarak yüzde 22'ye getirmesini ve ağustos ayında 300 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarmasını beklediğini duyurdu.

Barclays'den Ercan Ergüzel ise TCMB'nin faizi bu ay yüzde 25'e getirdikten sonra ekimde yüzde 35'e çıkaracağını öngördü.

JPMorgan'ın ekonomisti Fatih Akçelik de TCMB’nin ilk faiz artırımında, politika faizi ile ortalama mevduat faizi arasındaki farkı kapatacağı tahmininde bulundu.

AK Parti'den asgari ücret ve memur zammı açıklaması OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti! Dünyadaki büyüme ise düşecek Temmuzda memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Hayalet evler kira artışını tetikliyor