Son dakika: Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı

Son dakika haberi... Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı. Banka, üç temel politika faizini temmuzda 50 baz puan, eylül ve ekimde de 75'er baz puan, aralık ve ocakta da 50 baz puan artırmıştı.

Son dakika: Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı

Son dakika haberi...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) beklentilere paralel bir şekilde üç temel politika faizini 50 baz puan artırdı.

ECB tarafından yapılan açıklamada, refinansman faizinin yüzde 3.5'e, mevduat faizinin yüzde 3'e ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 3.75'e yükseltildiği kaydedildi.

Son dakika: Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı - Resim : 1

Banka, üç temel politika faizini temmuzda 50 baz puan, eylül ve ekimde de 75'er baz puan, aralık ve ocakta da 50 baz puan artırmıştı.

ECB tarafından yapılan açıklamada enflasyonun uzun süre yçok yüksek bir seyir izlenmesinin beklendiği için 50 baz puanlık faiz artırımına gidildiği ifade edildi.

Son dakika: Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı - Resim : 2

Bankanın piyasalardaki son gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilen karar metninde "Kurul, Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarını sağlamak için gerekli cevabı vermek üzere hazır bulunmaktadır. Euro Bölgesi bankacılık sektörü güçlü sermaye ve likidite pozisyonuyla dayanıklıdır. Ancak ECB'nin politika araçları da Euro Bölgesi finans sistemini gerekirse destekleyecek likiditeyi sağlayacak donanıma sahiptir" denildi.

Son dakika: Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı - Resim : 3

CREDIT SUISSE ETKİLEMEDİ
ECB'nin bu artırımı geçen hafta ABD'de Silicon Valley Bank'in (SVB) iflası ve bu hafta Credit Suisse hisselerinde yaşanan sert düşüşler sonrasında geldi.

Son dakika: Avrupa Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırarak %3,5'e çıkardı - Resim : 4

Küresel olarak bankacılık sistemine yönelik endişelerin artmasının ardından Fed'in 22 Mart'ta faiz artırımlarına ara verme ihtimali fiyatlanırken ECB son yaşanan gelişmelerden önce oluşan beklentiye paralel bir karar aldı.

Bodrum'da 1 lahmacun 310 TL MEB binlerce personel alacak Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Darphane harekete geçti! Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! İnşaat demirine o zorunluluk getirildi