Son dakika! Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz

Son dakika ekonomi haberleri... 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2024'te geçerli olacak asgari ücret ile ilgili tek zam sinyali verdi. Işıkhan “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.

Son dakika! Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz
  • Son dakika ekonomi haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında geçen gün yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali verdi.

Son dakika! Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz - Resim : 1

"TEK ZAM OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"

  • Bakan Işıkhan,"Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Son dakika! Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz - Resim : 2

"İKİNCİ ZAMMA GEREK OLMAYACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"

  • Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayı içerisinde başlayacağını ifade eden Bakan Işıkhan, "31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" dedi.

Son dakika! Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz - Resim : 3

5 PUANLIK PRİM İNDİRİMİ

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) uygulanan 5 puanlık prim indiriminden bugüne kadar faydalanan sigortalı sayısının 7 milyon 579 bin kişiye ulaştığını bildirdi.
  • Primlerini zamanında ödeyen, işlemlerini yasal süresi içerisinde gerçekleştiren, kayıt dışı işçi çalıştırmayan vatandaşların 5 puanlık prim indiriminden yararlanabileceğini de sözlerine ekleyen Bakan Işıkhan, çalışanın ve üretenin yanında olmaya devam edeceklerini de belirtti.

  • Buna göre vatandaşlar 2023 yılının temmuz ve aralık ayları arasında brüt asgari ücrete göre her bir sigortalı için 670,73 lira ile 5 bin 30 lira arasında indirimden yararlanarak yüzde 13,3 daha az prim ödeme imkanından faydalanabilecek.
Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bursları artıyor Döviz kuru güne nasıl başladı? 21 Kasım 2023 güncel döviz kuru Altın fiyatları son durum: 21 Kasım 2023 gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira?