Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten otoyol ve köprü geçiş ücreti açıklaması

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan ve dün gece yarısından itibaren geçerli olan otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma ilişkin yaptığı açıklamada fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan olacağını kaydetti.

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten otoyol ve köprü geçiş ücreti açıklaması

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Köprü ve otoyollar için yeni ücretlendirmeler dün gece yarısından itibaren geçerli olmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fiyat artışlarına ilişkin açıklama yaparak yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını ifade etti.

"ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz.

Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek."

Kaynak: haberet.com

Bakan Yumaklı'dan çay fiyatlarına ilişkin açıklama Fahiş fiyat, servis ve kuver ücretine bir de bu eklendi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? 15 Mayıs 2024 güncel döviz kuru Maliye düğmeye bastı: 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!