Son Dakika: Mehmet Şimşek'ten kredi notundaki yükselişe ilişkin ilk yorum: Kural bazlı politikalarımız etkili oldu

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükselterek not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarması üzerine, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Yılın ikinci yarısında kredi notumuz daha da yükselecek" dedi.

Son Dakika: Mehmet Şimşek'ten kredi notundaki yükselişe ilişkin ilk yorum: Kural bazlı politikalarımız etkili oldu

Son Dakika: Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN FİTCH YORUMU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Fitch'in kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Şimşek, "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek" dedi.

Son Dakika: Mehmet Şimşek'ten kredi notundaki yükselişe ilişkin ilk yorum: Kural bazlı politikalarımız etkili oldu - Resim : 2

"12 YIL SONRA GELEN NOTA KURAL BAZLI POLİTİKALARIMIZ ETKİLİ OLDU"

Şimşek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir."

NOT GÖRÜMÜ POZİTİFE DÖNDÜ

Fitch, açıklamada söz konusu not artırımının makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023'teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı bildirildi.

Son Dakika: Mehmet Şimşek'ten kredi notundaki yükselişe ilişkin ilk yorum: Kural bazlı politikalarımız etkili oldu - Resim : 3

ENFLASYONDA BELİRGİN DÜŞÜŞ VAR

Enflasyon beklentilerinin hafiflediği ve dış likidite risklerinin azaldığı belirtilen açıklamada, bu durumun daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığını yansıması olduğu kaydedildi.

Açıklamada, pozitif görünümün ise Fitch'in Türkiye'nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyondaki belirgin düşüşle tutarlı olması ve daha düşük cari açık ile daha güçlü likidite tamponları açısından dış kırılganlıkların azalmaya devam etmesi yönündeki beklentisini yansıttığı aktarıldı.

Son Dakika: Mehmet Şimşek'ten kredi notundaki yükselişe ilişkin ilk yorum: Kural bazlı politikalarımız etkili oldu - Resim : 4

Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada, büyüme oranın 2025'te ise yüzde 3,1'e çıkabileceği kaydedildi.

Kaynak: haberet.com

Fitch, Türkiye'nin görünümünü pozitife çevirdi Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? QNB Sigorta’dan Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Kampanya Vodafone Pay’e TR Karekod İle Ödeme Özelliği Geldi