Son Dakika: Türkiye ekonomisi 12 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, büyüme rakamları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat Türkiye'nin 12 çeyrektir kesintisiz büyüme gösterdiğini duyurdu. Bakan Bolat yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri kapsamında ihracatımızı 2024 yılında 267 milyar dolara, 2026 yılında ise 302,2 milyar dolara çıkartacağız." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Türkiye ekonomisi 12 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada, "Son dönemde para ve maliye politikalarında atılan adımlar ve orta vadeli program ile güven endekslerinde toparlanma izlenmektedir." ifadelerine yer verdi.

Bakan Bolat büyüme rakamlarını da açıkladı. Yaptığı konuşmada, "12 çeyrektir kesintisiz büyüme ve performansını sürdürdü." dedi.

Son Dakika: Türkiye ekonomisi 12 çeyrektir kesintisiz büyüyor - Resim : 1

Ticaret Bakanı Bolat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Son dönemde para ve maliye politikalarında atılan adımlar ve Orta Vadeli Program ile güven endekslerinde toparlanma izlenmektedir. Ülkemiz PMI endeksi Eylül ayında da 49,6 ile eşik değere yakın gerçekleşmiştir."

Son Dakika: Türkiye ekonomisi 12 çeyrektir kesintisiz büyüyor - Resim : 2

"2023 yılı Ağustos ayında cari işlemler açığı yıllık yüzde 77,5, aylık yüzde 88,8 oranında düşüşle, 619 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Orta Vadeli Program kapsamında cari açığın 2023 yılında 42,5 milyar dolara gerilemesi beklenmektedir. Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri kapsamında ihracatımızı 2024 yılında 267 milyar dolara, 2026 yılında ise 302,2 milyar dolara çıkartacağız."

Son Dakika: Türkiye ekonomisi 12 çeyrektir kesintisiz büyüyor - Resim : 3

İnan Kıraç kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti Fed faiz kararı öncesinde döviz açılış fiyatları: Dolar ne kadar, euro kaç lira? Fed faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında düşüş: gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Tabelalar değişti: 31 Ekim 2023 güncel benzin, motorin ve LGP akaryakıt fiyatları