Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı: Seviyeli bir dille...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Osman Kavala'nın tahliye sürecine ilişkin yazılar kaleme alan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'yi yönelik eleştirilerini ifade etmişti. Selvi, bugün kaleme aldığı köşe yazısında Bahçeli'ye cevap verdi.

Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı: Seviyeli bir dille...
  • Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Osman Kavala’nın tutukluluğu ile ilgili kaleme aldığı yazılar sebebiyle kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verdi.

Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı: Seviyeli bir dille... - Resim : 1

"HAKARET OLMADIĞI SÜRECE…"

  • Selvi, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli isim vermeden yazımdan alıntılar yaptı. Seviyeli bir dille eleştirilerde bulundu. Hakaret olmadığı sürece eleştirilerden yararlanırım. Ben farklı düşünüyorum, Bahçeli farklı düşünüyor. Önemli olan farklılıklarımızla birlikte konuşabilmemiz." dedi.

Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı: Seviyeli bir dille... - Resim : 2

BAHÇELİ'DEN 'KAVALA' ÇIKIŞI

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “’Suç eskidi, yeni sistemde geçersiz' demek devleti ve milleti bilmeyen, bilse de hasır altı eden tetikçilerin ve kimliksizliklerin harcıdır. Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz. Görülmekte olan bir davada yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru soramaz, görüşme yapılamaz, beyanda bulunamaz." ifadelerini kullanmıştı.

SELVİ'DEN CEVAP

  • Selvi, Bahçeli’nin grup konuşmasında kendisine yönelik yaptığı eleştirilere bugünkü yazısında şöyle yanıt verdi:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli isim vermeden yazımdan alıntılar yaptı. Seviyeli bir dille eleştirilerde bulundu. Hakaret olmadığı sürece eleştirilerden yararlanırım. Ben farklı düşünüyorum, Bahçeli farklı düşünüyor. Önemli olan farklılıklarımızla birlikte konuşabilmemiz. Netice itibariyle hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.
Ben Kavala sevdalısı değil, Türkiye sevdalısıyım. Ülkemin çıkarlarını özgürlüklerde ve reformlarda görüyorum. Yeni dönemde yeni bir siyaset inşa etmenin gerekli olduğuna inanıyorum. Farklı düşünenler ise bunu tehlikeli bulabilir. Hakaret ve tehdit olmadığı sürece bunları tartışabiliriz.
8 ilde 'Mahzen' operasyonu: Bir suç örgütü daha çökertildi Ankara'da FETÖ operasyonu! 15 gözaltı Mağdur sayısı yükseldi Yargıtay Başkanı seçiminin 33. turu da sonuçsuz