Son dakika! MHP grup toplantısında Bahçeli gündemi ele aldı: 1 Mayıs, Osman Kavala, İsrail, Sinan Ateş...

Son dakika haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki birçok meseleyi ele aldı. Bahçeli, 1 Mayıs protestolarından, İsrail'e, Sinan Ateş davasından Osman Kavala'ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son dakika! MHP grup toplantısında Bahçeli gündemi ele aldı: 1 Mayıs, Osman Kavala, İsrail, Sinan Ateş...

Son dakika haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları şöyle:

 "Gülün dikeni var diye üzülmek yerine dikenin gülü var diye sevinmeyi tercih edeceğiz. Önce yanlışı bilenler doğruya erişemez. 55 yıllık siyasi tecrübeyle diyorum ki suyun üstünde yürüsek bile yüzme bilmiyor diye eleştirenler olacak. Bu nedenle önümüze bakacağız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Elinizi vicdanlarınıza koyun desek vicdanlarını bulamayanların bizi anlamasını beklemiyoruz.

"POLİSE SALDIRANLAR HAÇLI KALINTISIDIR"

Hayatlarında tek bir fabrikaya girmeyenlerin dahi vicdanı tutsaktır. 1 Mayıs'ta sadece görevini yapan Türk polisine düşmanca saldırdılar. Polise saldıranlar Haçlı kalıntısıdır. Emek ve Dayanışma Günü ülkenin her yerinde kutlanabilir. Peki Taksim ısrarı niyedir?"

Emek kutsaldır, emekçilerimizin başımız üstünde yeri vardır. Emek kutsaldır, emekçilerimizin başımız üstünde yeri vardır. Birilerinin tuzağına düşmeyen Türk polisini iftiharla tebrik ediyorum. Asıl emekçi Türk polisidir.

"MASUMLARIN KANI NETANYAHU'YU BOĞACAK"

Netanyahu ve yönetimi için hesap vakti yakındır. Bundan kaçış ve kurtuluş diye bir şey söz konusu değildir.

35 bin masumun dökülen kanı inşallah Netanyahu'yu boğacaktır. Hem Türkiye hem de dünyada pek çok ülke zalim İsrail'e karşı ayaktadır. İsrail'in Gazze katliamı Almanya, Fransa, Küba, Kanada, ABD başta olmak üzere birçok ülkede protesto edildi. Sivil ve masum bir halka reva görülen hunhar ve barbarca saldırılar protesto edilmiştir.

Birçok ülkede üniversite öğrencileri ayaktadır. BM bir an önce devreye girmelidir.

NETANYAHU İÇİN HESAP GÜNÜ YAKINDIR

Türkiye'nin İsrail ile ticaretini dile dolayanların fitne hesabı bozulmuştur. Dışişleri Bakanımızın İslam ülkelerine "İsrail'i durdurmalıyız" çağrısı buna kanıttır. Netanyahu için hesap günü yakındır. İsrail'in Gazze katliamı Avrupa dahil ABD, Kanada gibi birçok ülkede protesto edilmiştir. Barbar saldırılar lanetlenmiştir.

İsrail ile ticaretin durdurulması da yerinde bir karardır.

NETANYAHU MÜZAKERE SÜRECİNİ DİNAMİTLİYOR

Batının insanlık değerlerine cephe aldığı gerçektir. İşlerine gelince insan hakları bilirkişiliği yapan ülkelerin işlerine gelmediği zaman hak ve hukuk tanımamaları ikiyüzlülüktür. Bizim bu çifte standartçı ahlaksızlığa karnımız toktur. Netanyahu'nun ateşkese yanaşmaması da bir insanlık sorunudur. Netanyahu müzakere sürecini dinamitliyor. 

SİYASET DÜĞÜMLERİ ÇÖZME SAHASIDIR

Kutuplaşmak yerine kucaklaşmak lazımdır. Ortak akılla meselelere kafa yormak bizim de arzu ve amacımızıdır. Hz Mevlana diyor ki; “Duydum ki kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün. Bilmez misin, kalp kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır.” Siyaset kavga arenası değil, düğümleri çözme sahasıdır. Akıl ve ortak akılla Türkiye'nin yükseliş sürecine herkes destek vermelidir. DEM'lenmek yerine şekerli suyu tercih etmek, bunu da yudumlayarak içmek akla mantıklıdır.

ABDULKADİR SELVİ'YE KAVALA GÖNDERMESİ

Bahçeli, "Emin olunuz bu şahıs, doğrudan doğruya 'Osman Kavala serbest bırakılmalıdır' dese daha tutarlı ve omurgalı olurdu" dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştır ve diğer sanıklar da ceza almıştır. Kavala için sipariş veriliyor. Ceza kararlarını veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Kimse mahkemelere talimat veremez."

Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Park davasında hüküm alan Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştır ve diğer sanıklar da ceza almıştır. Kavala için sipariş veriliyor. Ceza kararlarını veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Kimse mahkemelere talimat veremez.

ÖZEL, KARA PROPAGANDAYA KULAK ASMASIN

Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosunda "Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar"mış. Sayın Özel'in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel, kara propagandaya kulak asmasın. Avrupa istedi diye şerefimizi iki paralık mı edelim?

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASI

"Hayatlarında tek bir ülkücünün hukukunu ve haysiyetini gözetmeyen mihrakların partimiz ve Ülkü Ocaklarını cinayetle anma teşebbüsleri ayrıca değerlendirilmesi gereken şerefsizce bir saldırganlıktır. Bugüne kadar niye iddianame hazırlanmadı diye sordular. İddianame hazırlandı, içi boş dediler.

Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. MHP olarak beklentimiz şudur; iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılanma süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Televizyon ekranlarında mahkeme yargılanamaz. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek yoksa Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz."

Haydarpaşa'da yük gemisi karaya oturdu Türkiye'nin İsrail'e yönelik yaptırım kararı sonrası inşaat sektörü alarmda 20 bin öğretmen ataması yapılacak! İşte branşlar 363 torbacı yakalandı