Son dakika! Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu

Son dakika haberleri... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanlarımız ile çalışma yürütüyoruz. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi. Peki hangi branşlarda atama olacak? Yeni atama modeli nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Son dakika! Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu

Son dakika haberleri... Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen ataması ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

20 BİN ATAMA OLACAK

Bakan Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanlarımız ile çalışma yürütüyoruz. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.

Son dakika! Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu - Resim : 1

Bakan Tekin'in açıklamaları şöyle:

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. Ben daha önce de söylemiştim. Bakan olarak benim 'Şu branş önemlidir, önemsizdir' gibi bir bakış açım yok. 130'a yakın branşın tamamı önemlidir.

HANGİ BRAŞLARDA ATAMA OLACAK? 

Başlıca şöyle;

  • Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263,
  • özel eğitim öğretmenliği, 2 bin 499
  • rehberlik 1597,
  • din kültü öğretmenliği 1594,
  • İngilizce 968.

YENİ ATAMA MODELİ

Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum. Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Personel Genel Müdürlüğümüz takvimi ilan edecek. Kesinlikle ve kesinlike aldığımız çerçevede hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği süreci yürüteceğiz.

Atama takvimi MEB'in internet sitesinde yayımlandı.

Son dakika! Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu - Resim : 2

ATAMA YAPILACAK ALANLAR İLE BAŞVURUYA ESAS OLACAK TABAN PUAN VE KONTENJAN LİSTESİ 

Son dakika! Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu - Resim : 3

Son dakika! Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından öğretmen atamaları ile ilgili de açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek, ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır."
363 torbacı yakalandı Öğretmen atama branş dağılımı ve atama takvimi belli oldu? Gaziantep'teki kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi Cumhurbaşkanı, Haniye ile telefonda görüştü