Ahmet Mahmut Ünlü'nün (Cübbeli Ahmet) İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi

İsmailağa Cemaati, "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yle bir bağlarının kalmadığını ve açıklamalarının kendileri için bağlayıcı olmadığını açıkladı.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün (Cübbeli Ahmet) İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi

'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'Hasan Efendi'nin şeyhliğini kabul etmediği ve bu sebeple cemaatle hiçbir ilgisinin kalmadığı açıklandı.

'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü
'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü

İsmailağa Cemaati'nin X hesabından Ahmet Mahmut Ünlü'yle ilgili bir yazı paylaşıldı.

Açıklamada, Ünlü'nün yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar ettiği belirtildi ve "İhvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir" denildi.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün (Cübbeli Ahmet) İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi - Resim : 2

Cübbeli Ahmet'in cemaatle hiçbir bağı kalmadığının altı çizilen yazıda şu ifadeler yer aldı;

Tarîkatımızın mahrem konularını kürsülere hatta televizyon programlarına taşıyarak yüce dinimiz İslâmiyet’e ve Müslümanlara düşmanlıkla bilinen kişilerin alay dolu yorumlarına malzeme etmiştir. Cübbeli Ahmet Hoca’nın özellikle Mahmud Efendi Hazretlerimizin oğlu, gelini ve torunlarıyla ilgili söyledikleri, kendisinin yönettiği sosyal medya hesaplarının paylaşımları ve sesini bugüne kadar namahrem kimselerin duymadığı hanımların ses kayıtlarının yayılması, Mahmud Efendi Hazretlerimize muhabbetinin olmadığının delilidir" denildi. Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle bir bağı kalmadığı kaydedilen açıklamada, "Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin (yakınlık) kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün (Cübbeli Ahmet) İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi - Resim : 3

Bakan Güler etkisiz hale getirilen terörist sayısını paylaştı Memleket Partisi adayına silahlı saldırı Muhtar adayının seçim konvoyu sosyal medyayı salladı Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi!