AK Parti Sözcüsünden 'Van' açıklaması! "İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler"

Van İl Seçim Kurulu, seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Partili aday Abdullah Arvas'a verilmesine karar verdi. Konuyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsünden 'Van' açıklaması! "İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler"
  • 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmedildi ve başkanlık AK Parti'ye geçti.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

  • Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokratik tepkiyi göstermek herkesin hakkıdır. Bunun şiddete çevrilmesinin demokrasiyle bir bağı yoktur. İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsünden 'Van' açıklaması! "İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler" - Resim : 2

  • AK Parti Sözcüsü Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bütün bu süreçte çok emek verenler var, herkese ayı ayrı çok teşekkür ediyoruz.

Başta MHP'deki teşkilat mensupları olmak üzere diğer teşkilatlardaki mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz.

Demokrasimizin vazgeçilmezi seçimler neticesinde, seçilen kim olursa olsun herkesi tebrik ediyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum.

Milletimiz kendisini sandık yoluyla temsil etti. Türkiye'yi yöneten unsur demokrasidir. Demokrasimiz bir kere daha güç kazanmıştır. Vatandaşlarımızın sandık yoluyla verdiği mesajları bu şekilde gerçekleştirmeleri Türkiye Yüzyıl'ının en büyük gücüdür.

31 Mart seçimlerinin partimize verdiği mesajları ele alacağız. Şimdiye kadar gösterilen bütün teveccühlere şükranlarımızı arz ediyoruz.

Arzu etmediğimiz sonuçların olduğu yerler var, buralarla ilgili olarak da milletimizin değerlendirmesini bütün boyutlarıyla derinlemesine ele alacağız.

AK Parti Sözcüsünden 'Van' açıklaması! "İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler" - Resim : 3

Bütün süreç boyunca sadece milletin sesini dinleyen bir siyasi anlayışa sahibiz. Tüm bunları değerlendirmek için buradaydık, ilk sonuçlar gelmeye başladığı andan itibaren seçmenin tercihini değerlendirdik.

Siyasi partileri var eden millettir. AK Parti millet tarafından kurulmuştur. Partinin sahibi millettir. Milletin verdiği her mesaj bizim politikamızdır. Seçim sonuçları bütün illerde ve ilçelerde, en ufak birimlerde sandık bazlı ele alınarak tek tek incelenecektir.

Yeni anayasa gelecek nesillere borcumuzdur. Bununla ilgili çalışacağız. 

AK Parti Sözcüsünden 'Van' açıklaması! "İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler" - Resim : 4

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Türkiye'nin önünde 4 yıldan önce bir seçim gündemi yok.

AK PARTİ'DEN 'VAN' AÇIKLAMASI

Demokratik tepkiyi göstermek herkesin hakkıdır. Bunun şiddete çevrilmesinin demokrasiyle bir bağı yoktur. İtirazlarını yapabilirler, YSK da bu itirazı inceler. 

Kaynak: haberet.com

AK Parti Van
Kırşehir Mucur'da seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi AK Parti Beykoz'da seçim sonuçlarına itiraz etti Van'da belediye DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar karıştı Şanlıurfa'da seçim yenilenecek