Şanlıurfa Haziran ayında yeniden sandık başına gidecek

Türkiye 31 Mart tarihinde yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Yerel yöneticilerin belirlendiği seçimlerden Şanlıurfa yeniden seçime gidecek. Hilvan'da iptal edilen seçim nedeniyle 2 Haziran'da seçimler yenilenecek.

Şanlıurfa Haziran ayında yeniden sandık başına gidecek
  • Hilvan İlçe Yüksek Seçim Kurulu, seçim günü bir grubun Gençlik Merkezini basarak bazı sandıkların tutanaklarını yaktıklarının tespit edildiğini belirterek seçimin tekrarlanmasına karar verdi.

Şanlıurfa Haziran ayında yeniden sandık başına gidecek - Resim : 1

  • Hilvan İlçe Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti’nin belediye başkanlığını kazandığı Hilvan’daki seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi.

Şanlıurfa Haziran ayında yeniden sandık başına gidecek - Resim : 2

  • Kurul, seçim günü Gençlik Merkezini basan bir grubun 5 sandığın tutanağının yakılması, bir sandıkta ise yaşanan kavga sonrası görevlilerin salonu terk etmesi nedeniyle bugün bir toplantı gerçekleştirdi.
  • Toplantıda, yaşanan olayın seçim sonucunu direkt etkilediği belirtilerek iptal edilmesine karar verildi.
  • İptal edilen seçimin ise 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.
Şanlıurfa
Süper Vali'nin oğlu babasının nasihatiyle koltuğa geçecek Son dakika! Van'da başkanlık AK Parti'ye geçti SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı'dan dikkat çeken mesaj: Her şey son 10 günde oldu Eşit oy alan muhtarlar kol kola kura çekimini bekledi