Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son günlerde hakkındaki "lüks makam aracı (AUDİ A8) istediği" iddiaları ile Arapça bilmediği yönündeki iddialarına yanıt verdi. Geçmişten bu yana sık sık gündeme gelen duayı avucundan okuduğu yönündeki iddiaları da değerlendiren Erbaş, kendisine yönelik itibar suikastı yapıldığını söyledi.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Arapça bilmiyor', 'duayı avucuna yazmış' ve 'AUDİ A8 marka bir otomobil talep etti' iddialarına yanıt verdi. Erbaş, Arapça bilmediği ve duayı avucundan okuduğu yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylerken makam aracı hakkında 'öncekinin çok eskidiğini' söyledi.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu - Resim : 1

  • Ahmet Hakan'a yazılı açıklama yapan Erbaş hakkındaki 3 ayrı iddiaya şu şekilde yanıt verdi:

'CV’sinde Arapça biliyor yazdığı halde Arapça bilmediği ortaya çıktı'

Hakan'a yazdığı tezleri ve yaptığı çevirileri gönderen Erbaş'ın bu iddiaya verdiği yanıt şu şekilde:

  • "Böyle bir akademisyeni Arapça bilmemekle itham etmek haksızlık değil midir?
  • Diplomatik hassasiyet gereği Irak’ta yaşanan özel bir olayı bahane ederek itibar suikastına yol açan üslupla bir insana acımasız saldırılarda bulunmak haksızlık değil midir?"

'Duayı avucuna yazdı'

"Bu tamamen yalan ve iftira. Dua etmem istendiğinde makası sol avucumun içinde kamufle etmeye çalışırken oraya doğru bakmamı sanki avucumun içinde yazı varmış da onu okuyormuşum şeklinde yorumlamak, çarpıtmak, videoya dikkatle bakınca fark edilmesine rağmen bunun üzerinden nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan saldırılar yapmak haksızlık değil midir?"

'Lüks makam aracı (AUDİ A8) istedi'

  • "2010 yılında Diyanet’e tahsis edilen 2006 model arabadan sonra 2015 yılında bir araba tahsis edilmiş ve yine kıyamet kopmuştu.
  • O günkü Diyanet İşleri Başkanımız yine nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan acımasız saldırılara dayanamayıp arabayı Başbakanlığa iade etmişti.
  • İnternete bakarsanız ne acımasız haberler ve saldırılar yapıldığını görürsünüz.
  • Aradan geçen bunca yıla rağmen bize 2023 yılına kadar hiç araba tahsis edilmedi.
  • Eski araba artık kullanılamaz hale gelip envanterden düşünce ihtiyaca binaen söz konusu araba, kiralama yöntemiyle kullanılmaya başlanıldı.”

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

KYK yurdunda yemekten vida, kıl ve salyangoz çıktı iddiası 'Komünist başkan', 67 milyon borçla aldığı belediyeyi 230 milyon borçla devretti 1 Mayıs'ın bilançosu Kocaeli Valiliği'nden sokak hayvanları için belediyelere talimat!