Ankara'da kendini patlatan teröristin kimliği belli oldu!

İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki saldırı girişiminde bulunan ikinci teröristin de kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ankara'da kendini patlatan teröristin kimliği belli oldu!

Kayseri'den gasbettikleri 38 TP 962 plakalı hafif ticari araçla, dün Ankara'da İçişleri Bakanlığı önüne gelen 2 terörist, nizamiyedeki polislere saldırdı. Teröristlerden 1'i nizamiye girişinde, üzerindeki bombayı patlattı.

Diğer terörist ise üzerindeki bombayı patlatamadan polisler tarafından başından vurulup, etkisiz hale getirildi. Teröristin üzerindeki bomba çıkarılıp, fünyeyle patlatılarak imha edildi.

Ankara'da kendini patlatan teröristin kimliği belli oldu! - Resim : 1

KENDİNİ PATLATAN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

 İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti.01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti.


Özkan Şahin

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKKKCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmişti.Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir."

Kaniver Erdal kod adlı terörist Hasan Oğuz

Öte yandan hain saldırıyla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmada bakanlığın içine sızmaya çalışırken etkisiz hale getirilen teröristin kimliği tespit edilmişti.

Ankara'da kendini patlatan teröristin kimliği belli oldu! - Resim : 4

Teröristin 10 yıl önce Mersin'den terör örgütüne katılan ve sözde Özel Kuvvet eğitimi aldığı belirtilen 27 yaşındaki Kaniver Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu, 2018 yılında hakkında arama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Mansur Yavaş o ismi görevden aldı! Gençlik ve Spor Bakanlığı 1453 personel alacak! İBB'nin projeleri engellendi mi? Irak'ın kuzeyine hava harekatı