Bakan Tekin: Öğretmene şiddete ceza artacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğretmene yönelik şiddetin cezasının artacağını vurgulayan Tekin, düzenlemenin haziran başında yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

Bakan Tekin: Öğretmene şiddete ceza artacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, Irak uyruklu 17 yaşındaki Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından atılacak adımlara ilişkin katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAĞIZ 

Öğretmenlerin sonuna kadar yanında olduğunu vurgulayan Tekin, gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

Öğretmen kanuna koyduğumuz madde ile öğretmenlerimize yönelik şiddette cezaların %50 artırıcı bir madde koyuyoruz. Bu fiili işleyenlerin hafif cezalarının ertelenmesi hükümleri vardı. Biz öğretmenlerimize yönelik bu cezaların ertelenmesinin engellenmesini istedik. Öğretmene şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmasını istiyoruz. 

"Biz en az öğretmen arkadaşlarımız kadar bu sürecin işleyişinden rahatsızız ve gerekli tedbirleri alacağız. Ben öğretmenlerimizin hukukunu korumak anlamında şunu söylemek istiyorum. Hiçbir şiddeti kabul etmiyoruz, öğretmen arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Kesinlik buna müsaade etmeyeceğiz."Bakan Tekin: Öğretmene şiddete ceza artacak - Resim : 1

 HAZİRAN BAŞINDA YASALAŞMASINI BEKLİYORUZ

Düzenlemenin haziran başında yasalaşmasını beklediklerini ifade eden Bakan Tekin şunları söyledi;

Yasal düzenleme şu anda ilgili kurullarla görüşülüyor. Tahmin ediyoruz ki önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmiş olur. TBMM'nin takvimine göre Haziran ayı başında yasalaşacağını düşünüyoruz.

İçişleri Bakanlarımız okullarımız için risk analizi yapmış durumda. Bu okullarda polis güvenliği var zaten. X-Ray cihazları bizim gündemimizde zaten. Farklı güvenlik tedbirlerini de hayata geçireceğiz, öğretmen arkadaşlarımızın şüphesi olmasın.

ÖĞRETMENLERDEN BAKAN TEKİN'E PROTESTO 

İstanbul'da özel bir lisede görev yapan lise müdürü İbrahim Oktugan'ın Irak uyruklu öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından iş bırakan öğretmenler, Milli Eğitim Bakan'ı Yusuf Tekin'i ‘Susma haykır şiddete hayır, Bakan istifa,' sloganlarıyla protesto ederek istifa çağrısında bulundu.Bakan Tekin: Öğretmene şiddete ceza artacak - Resim : 2

ÖSYM son dakika DGS duyurusu: 2024 DGS başvuruları başladı! Bursa- İstanbul deniz ulaşımına hava engeli! Bolu'daki işletme Tanju Özcan'ın elinden alındı Cevdet Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz