Buket Aydın, 6'lı masanın adayını açıklamaması ile ilgili 'hala birlik olamamış' dedi

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın "Buket Aydın ile Haftalık başlıyor" programında 6'lı masa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aydın, 6'lı masanın adayını açıklamayarak kaybettiği vaktin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a artı katkı sağladığını belirtti.

Buket Aydın, 6'lı masanın adayını açıklamaması ile ilgili 'hala birlik olamamış' dedi

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın her perşembe "Buket Aydın ile Haftalık başlıyor" programı ile Youtube'da olacak. 

Programda gündeme dair düşüncelerini paylaşan Buket Aydın, bu hafta 6'lı masa ve adayına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

6’lı masanın hala bir aday açıklamaması ile ilgili konuşan Aydın, "Vakit kaybı bence 6’lı masanın problemi. Adayını açıklamadıkça AK Parti’nin güç kazandığını görüyoruz." dedi.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

“ Seçim içinde bir tarih belirlendi. Resmi olarak açıklanmadı ama artık 14 Mayıs’ta yapılacak gibi görünüyor.

“AK PARTİ GÜÇ KAZANDI”
6’lı masanın bir aday açıklaması gerekiyor. Herkes bunu istiyor. Aslında geç bile kalınmış olabilir mi? Farklı yorumlar var bununla ilgili. Kalındı ya da kalınmadı şeklinde. Burada ki vakit kaybı bence 6’lı masanın problemi. Adayını açıklamadıkça AK Parti’nin güç kazandığını görüyoruz.

“6’LI MASA KENDİ İÇİNDE BİRLİK OLAMAMIŞ GİBİ”
Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan… 6’lı masa neden gecikiyor? Ya da neden gecikerek hata yapıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan hazirandan bu yana yükselişini sürdürüyor. Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna katılanların yüzde 49’u Erdoğan yanıtını veriyor. Mayıs ayında bu oran yüzde 44. Dört puan artırmış oyunu. Bu ne gösteriyor bize altılı masa vakit kaybediyor. Bir türlü aday gösteremiyor. Kendi içinde birlik olamamış gibi görünüyor.

“EN ÇOK KONUŞULAN KONU EKONOMİK SORUNLAR”
Cumhurbaşkanı 6’lı masa aday gösteremediği için oyunu yükseltmiyor. Bir takım hamleleri var. Kitleleri ilgilendiren hamleleri var. Ama tabi bir yükseliş var günün sonunda. Sizce ekonomik sorunları hükümet çözer mi sorusuna ankete katılanların çoğunluğu mevcut hükümet çözer şeklinde cevap veriyor. 2022 senesinde en çok konuşulan konu ekonomik sorunlar olarak belirlendi. Ve anketin sonucu bize ‘mevcut ekonomik sorunları muhalefetin çözeceğine dair bir inanç yok’ diyor. Yine AK Parti çözer diyor.

“CHP’NİN ADAYI BELLİ”
6’lı masa diyoruz ama en büyük iki tane partisi CHP ve İYİ Parti. Zaten sorunda buradan çıkıyor. CHP’nin adayı çok uzun zamandır belli. İki sene önce ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk aldım ve aday olacağı belliydi. Kılıçdaroğlu’na sordum: ‘Cumhurbaşkanı adayınızı anlatır mısınız?’ dedim. Tamamen kendisini tarif etti. O yayın için ilk defa kendi adaylığını kabul ettiği yayın diyebiliriz. CHP zaten Kılıçdaroğlu’nu aday gösterecekti. Ne oldu da ortalık bu kadar karıştı. Bence 6’lı masanın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını çoktan kabul etmesi gerekiyordu. O kadar kararsız bir durum çiziyorlar ki seçmenin de güveni sarsıldı.

“ADAYLIKTAN VAZGEÇMEYECEK”
En baştan adayımız Kılıçdaroğlu deselerdi çok daha farklı bir tablo oluşurdu. 6’lı masanın kurucusu Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ayakta tutan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ekibi kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istiyor. Adaylıktan vazgeçeceğini düşünmüyorum.

Meral Akşener neden böyle yapıyor? Kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili herhangi bir problemi yok. Kendisi aday olmak istemiyor. Çünkü İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor. Böyle karmaşalar 6’lı masaya güveni kaybettiriyor.

“ABDULLAH GÜL’ÜN ŞANSI YOK”
Hala Abdullah Gül ismi geçiyor. Yani Gül’e kesinlikle saygısızlık etmek istemiyorum ama Recep Tayyip Erdoğan karşısında kesinlikle bir şansı olduğunu düşünmüyorum. Artık bir karar verin.

“İMAMOĞLU NEDEN TÜRKİYE TURUNDA?”
Ekrem İmamoğlu aday olmak istiyor. İYİ Parti’nin adayı olmak istiyor. Meral Akşener onay verirse Kemal Kılıçdaroğlu’nu çiğneyerek aday olacağını düşünüyorum. İmamoğlu neden Türkiye turu yapıyor? Önce Umreye gitti sonra Türkiye turuna çıktı. Durup dururken mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye turunda ne yapıyor? Ekrem İmamoğlu Meral Akşener’den “Ben masayı dağıtıyorum benim adayım Ekrem İmamoğlu” demesini bekliyor.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLUR MU?
Mansur Yavaş da aday olmak istiyor ama asla Kemal Kılıçdaroğlu’nu çiğneyip aday olmaz. Kılıçdaroğlu adaylıktan çekilirse ve adayını Mansur Yavaş olarak gösterirse aday olur."

Dışişleri Bakanlığı Batı Şeria’daki saldırıyı kınadı Gazzeli kardeşler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuk oldu Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Meclis Başkanı Grosu'yu kabul etti Kılıçdaroğlu'na açık açık karşı çıkmıştı! Anında terk etti