CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'ye ne taahhüt etti? Sırrı Süreyya Önder'den itiraf geldi

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçime 6'lı masa ve HDP'nin desteğini alarak giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den itiraf niteliğinde açıklama geldi. Önder, "Bize taahhüt ettiği şeyler var. Bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Bunları yerine getirmek zorunda" dedi.

HDP'nin kanalında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini yineledi.

Sırrı Süreyya Önder, Kılıçdaroğlu’nun taahhüt ettiği birtakım şeylerin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'ye ne taahhüt etti? Sırrı Süreyya Önder'den itiraf geldi - Resim : 1

KILIÇDAROĞLU'NUN TAAHHÜDÜNÜ AÇIKLADI
Önder açıklamasında, ''Kendisinin taahhüt ettiği birtakım şeyler var Yani örneğin bağımsız yargı bunu kendisi kamuoyu önünde defalarca deklere etti. Örneğin bizim arkadaşlarımızın cezaevinde boşuna yatıyor oluşunun ya da  siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Dolayısıyla ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Bunları yerine getirmek zorunda zaten bu ülkede değişim talebi de tam bu noktalarda en başta adalet adaletsizlikten şikayet alanında odaklanıyor.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'dan 'sınır güvenliği' açıklaması AK Partili isimden açıklama: Seçimden sonra birçok genel başkan değişir Ümit Özdağ'ın o sözleri tekrar gündem oldu Gabonlu Dina'nın avukatı dosyadan çekildi