CHP lideri Özgür Özel Bahçeli ile ne görüştü? Grup toplantısında tek tek anlattı

Son dakika haberleri... CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, buradaki değerlendirmelerinde MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine dair "Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdik. Tebriklerini kabul ettik. Bundan sonraki süreç için yapıcı bir değerlendirme yaptık. Kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığını ifade etti." dedi.

CHP lideri Özgür Özel Bahçeli ile ne görüştü? Grup toplantısında tek tek anlattı
  • Son dakika haberleri... CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu.
  • Özel, buradaki açıklamalarında pek çok meseleye değinirken, partisinin grup toplantısından önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine dair değerlendirmelerde bulundu.

"O GÜN BİRİLERİ ANAYASAYA UYMADILAR"

Özel'in açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Dün Gaziantep’te trafik kazasında dokuz vatandaşımızı kaybettik ailelerine baş sağlığı diliyorum.

90’lı yıllarda hak temelli gazetecilik hak ihlallerine karşı çok önemli habercilik yapan maalesef memleketinden uzakta Almanya’da geçen hafta kaybettiğimiz gazeteci Celal Başlangıç’a bir kez daha Allah’tan rahmet acılı ailesine baş sağlığı diliyorum. Dün bir başka acının bir büyük utancın yıl dönümünde CHP il örgütüyle Deniz Gezmiş Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın hatıraları önünde anma törenindeydik. 52 yıl önce yaşanan bu büyük acıya hep birlikte ortak olduk ve orada Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş arkada bir yerdeyken yanıma geldiğinde şöyle dedim: 'Niye arkada kaldınız şöyle gelin.' Bana dedi ki ‘Sayın Genel Başkan siz beni Deniz Gezmiş’in ağabeyi, kardeşi olarak çağırıyorsunuz ama buradaki herkes onun kardeşidir.

"UTANÇ DUVARI TARİHE GEÇTİ"

(1 Mayıs'taki olaylar) Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan surların önüne İstanbul’a yıllar önce su taşıyan tarihi kemerlerin önüne aralara TOMA’ları dizerek önüne polisimize dizerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu utanç duvarı maalesef tarihe geçti. O utanç duvarı bu iktidar gidip bu ülkeye özgürlükler geldiğinde Türk demokrasisinin o kara günü anılırken hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Anayasa'ya uymadıkları için emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşılarında kendileri de birer emekçi olan polisimiz kanunsuz bir emirle karşı karşıya getirildi. Gösterilen anlayış kıymetliydi ama ardından 49 yurttaşımız 1 Mayıs günü orada yaşananlar üzerine tutuklandı. Suçluların mağdur mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz!

"ADALETSİZ DÜZENE İSYAN EDİYORUZ"

Ekonomide yüzde 18’den 8’e inen şu an yüzde 10 olan mobilyadaki eğitim harcamalarındaki konaklamadaki ve daha Mehmet Şimşek’in aklındaki pek çok başlıkta liste oyunuyla KDV 10’dan 20’ye çıkarılıyor. Bu seçim öncesi ‘KDV artışı planlamıyoruz’ lafının laf oyunu olduğunu, liste hileleriyle KDV artışının gündemde olduğunu ve doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu memlekette verdilerin yüzde 76’sı yani dört lira verginin üç lirası dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor aynı ürünü alınca. Vergilerin yüzde 75’i dolaylı vergiyle alınıyorken doğrudan verginin yüzde 25’in de yüzde 15’lik kısmı çalışanların maaşından doğrudan kesilerek alınıyor. Geriye sadece 10 liralık verginin bir lirasını gerçekten kazançtan verilen vergiler oluşturuyor. Bu kadar holding toplam verginin onda birini verirken bu kadar işçi bu kadar memur bu kadar yoksul yüzde 90’ını veriyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz, isyan ediyoruz, isyan ediyoruz!

26 MAYIS'TA EMEKLİ MİTİNGİ

CHP olarak bütün emeklileri ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara’daki büyük emekli mitingine davet ediyorum. Söz verdik, onlar yıllarca bu memlekete hizmet ettiler, alın teri döktüler, nasırlı elleriyle hizmet ettiler şimdi onları unutamayız, herkes bir gün emekli olacak, emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak.

CHP lideri Özgür Özel Bahçeli ile ne görüştü? Grup toplantısında tek tek anlattı - Resim : 3

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Sayın Devlet Bahçeli bizleri kabul etti. Sayın Bahçeli'ye onun şahsında tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Kendisiyle gayet olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Geçmişte Türkiye siyasetlerinden yaptığı kıymetli aktarımlar için kendisine teşekkür ediyorum.

Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdik. Tebriklerini kabul ettik. Bundan sonraki süreç için yapıcı bir değerlendirme yaptık.

Kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığını ifade etti. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmamasını ifade ettik.

Atanmayan öğretmenlerden, staj mağdurlarına birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Kuveyt Emiri'ni karşılıyor Özel-Bahçeli görüşmesi başladı HP grup toplantısında Bahçeli gündemi ele aldı Haydarpaşa'da yük gemisi karaya oturdu