Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Van mesajları

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alınmasının ardından başlayan ve bugün YSK kararıyla mazbatanın verilmesinin kararlaştığı sürece ilişkin açıklamada bulundu. Uçum, "Zeydan'a destek veren muhalefetin" tutumlarının kaydedildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Van mesajları
  • Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alınmasının ardından başlayan ve bugün YSK kararıyla mazbatanın verilmesinin kararlaştığı sürece ilişkin hem sert hem ilginç bir açıklama yaptı.
  • Yüksek Seçim Kurulu, itiraz üzerine Van İl Seçim Kurulu'nun kararını kaldırarak, AK Parti adayına verilen Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetmişti.
  • Karar hakkında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan açıklama geldi.
  • Mehmet Uçum paylaşımında, DEM Parti'yi ve Abdullah Zeydan’a destek veren muhalefeti hedef aldı.
  • Kentteki gösterilerin "Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik saldırı planlarının bir parçası" olduğunu savunan Uçum, Abdullah Zeydan'a destek veren muhalefetin ve "iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin" tutumlarının 'kaydedildiğini' söyledi.
  • Zeydan hakkındaki ceza hükmüne de değinen Uçum, "Terör Örgütü propagandası suçundan Yargıtayca onanan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası nedeniyle yasaklı hakların iadesinin söz konusu olamayacağını ama bunun nasıl olduğunun da değerlendirileceği de not edilmelidir" dedi.
Korsan gösteri yapan 132 şahıs gözaltında! 226 bin mayın imha edildi İYİ Parti'de peş peşe istifalar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Provokasyonları boşa çıkardık