Cumhurbaşkanı işareti verdi: Sigaraya karşı İngiltere modeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü'nde yaptığı konuşmada tütün bağımlılığına karşı İngiltere modelinin incelenebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı işareti verdi: Sigaraya karşı İngiltere modeli
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde dünyanın farklı yerlerinden gelen gençler ve sporcularla buluştu. 
  • Sigara karşıtlığı ile bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'den gelen bir öğrencinin sorusu üzerine sigaraya karşı İngiltere modelinin sinyalini verdi. 
  • Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye gelen 15 yaşındaki bir öğrenci de ülkesinde yakın zamanda yürürlüğe giren yasadan bahsetti.
  • 2009 yılı ve sonrasında doğan kişilerin yasal olarak sigara veya elektronik sigaraya ulaşmasını yasaklayan bir yasa olduğunu belirten öğrenci, "(Yasa) Birleşik Krallık Avam Kamarası tarafından onaylandı. Bu, yasa dışı olacağı için tütün temelli hastalıkların büyük ölçüde azalacağı anlamına geliyor. Bu daha sağlıklı bir topluma yol açabilir ve fonların tütün temelli hastalıklar yerine diğer hastalıklara yönlendirilmesine yardımcı olabilir." diye konuştu.
  • Tasarının kabul edilmesinin, pasif içicilik riskini ve tütün temelli kirliliği önemli ölçüde azaltacak olmasının önemine vurgu yapan öğrenci, "Ülkedeki insanların sağlığını iyileştirecek ve küresel olarak sigara tomurcuklarından kaynaklı kirliliği ve çöpü azaltacaktır." dedi.

SİGARAYA KARŞI İNGİLTERE MODELİ GÜNDEMDE

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekirse yasa ile ilgili Birleşik Krallık'la iletişim kurulabileceğini belirtti.

  • AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da yasanın buraya da adapte edilebileceğini belirterek, "2009 yılında doğan çocuklar, artık sigarayı alamayacak ya da herhangi bir tütün ürününü alamayacak. Çok güzel bir kanun, çocukları korumak adına. Biz bunu çalışalım inşallah." diye konuştu.
"Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar" Türkiye'ye geliyor Tütüne karşı vatandaşları uyardı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılıp elini öpen kız bakın kimlerin kardeşi çıktı!