Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması: Kapımız ortaklarımızın rızası şartıyla herkese açık

Grup toplantısının ardından gazetecilerin yönelttiği 'ittifak çağrısı' sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapımız herkese açık, İYİ Parti dahil" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de açıklamada bulundu. Akşener, "81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada ittifak tartışmalarına değindi. Erdoğan, "İYİ Parti'ye kapımız açık" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması: Kapımız ortaklarımızın rızası şartıyla herkese açık - Resim : 1

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere de değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması: Kapımız ortaklarımızın rızası şartıyla herkese açık - Resim : 2

"MÜCADELEYE KATILMAK İSTEYENLERE KAPIMIZ AÇIK"

İttifaka ilişkin de konuşan Erdoğan, "İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması: Kapımız ortaklarımızın rızası şartıyla herkese açık - Resim : 3

"İYİ PARTİ'YE DE KAPIMIZ AÇIK"

Ardından salondan ayrıldığı sırada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Bir ittifak çağrınız oldu. İyi Parti’ye mi yönelikti?" sorusu yöneltildi.

Erdoğan da, "Kapımız herkese açık, İyi Parti'ye de aynı şekilde." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması: Kapımız ortaklarımızın rızası şartıyla herkese açık - Resim : 4

AKŞENER'DEN YANIT GECİKMEDİ

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yanıt gecikmedi. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor. Gelin, siz de bizim gibi 81 ilden kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun."

Kaynak: haberet.com

İYİ Parti Meral Akşener AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Enflasyon ve refah payı geliyor "Türk vatandaşlarının tahliyesi için hazırız" İnce'den Cumhurbaşkanı'na destek: Erdoğan’ın denge politikasını doğru buluyorum Feyza Altun paylaştı! İlaç içerim dedi"