Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı

İstanbul’da daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı. Gözaltına alınan Polat çifti ve beraberindekiler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Operasyona gözaltı sayısı 17'ye yükseldi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti, işlemleri için emniyete götürüldü.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 2

Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 4

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmış, şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere el konulmuştu.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 5

SILA DOĞU'DAN 'KANITLARI YOK ETTİNİZ' SORUSUNA YANIT

Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 6

'KANITLARI YOK ETTİNİZ' SORUSUNA YANIT

Polat çifti hastaneye girişleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Sağlık kontrolüne getirilen Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ise, "İfademizi vereceğiz, o kadar" dedi. Sağlık kontrolünden sonra Dilan Polat ve Engin Polat İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çift emniyete girişleri sırasında da soruları yanıtsız bıraktı. Basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna ise yine Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" yanıtını verdi.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 7

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat ve Engin Polat'a yönelik yapılan operasyonlarla ilgili yeni detaylara ulaşıldı. "Tasfiye halindeki 3 şirketten Polat ailesine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu, paranın Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı" iddia edildi. Yapılan operasyonda Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı.

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 8

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Polat ailesi hakkında yürütülen operasyon ve çalışmalara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre, MASAK ön inceleme raporunda, "tasfiye halinde 3 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu, bu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı" tespit edildi.

Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde yapılan ve İstanbul merkezli toplam 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. 

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı - Resim : 9

GÖZALTI SAYISI 17’YE YÜKSELDİ

Sahte fatura kesilen paraların kaynağı ise henüz tespit edilemedi. Dilan Polat ve Engin Polat’a sorgusu sırasında sorulacak ilk sorunun ise paranın kaynağı olduğu öğrenildi. İfade işlemleri henüz başlamayan şüphelilerden Engin Polat ve Dilan Polat’ın en son ifadeye alınacağı öğrenildi. Alınan bilgiye göre gözaltı sayısı 17’ye çıktı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheli sayısının ise 30 olduğu öğrenildi.

Bakan Fidan'dan kritik görüşme! 1400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi ile ilgili korkunç rapor! Cumhurbaşkanlığı'ndan yalanlama Kalkınma Planı Meclis'ten geçti