Elazığ'da konuşan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm sürecine destek vereceklerini açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yaptığı konuşmada, "Gerek vatandaşlarımıza gerekse bu işi yapacak anlaşmış yüklenici firmalara destek paketini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalıştığımız projeyi açıkladı. 10 yıl vade ile 1 milyon 250 bin liraya kadar vatandaşlarımız riskli binalarındaki dönüşümü yapmaları maksadıyla veriyoruz" diye konuştu.

Elazığ'da konuşan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm sürecine destek vereceklerini açıkladı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’a gelerek il yetkilileri ile AFAD binasında koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Kurum, 11 ilde de aynı anlayışla devletin tüm imkanlarıyla birlikte valilik koordinasyonunda sahadaki çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.

Bakan Kurum şunları söyledi;

"Dün açıkladığımız gibi kentsel dönüşüm sürecine destek veriyoruz. Gerek vatandaşlarımıza gerekse bu işi yapacak anlaşmış yüklenici firmalara destek paketini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalıştığımız projeyi açıkladı. 10 yıl vade ile 1 milyon 250 bin liraya kadar vatandaşlarımız riskli binalarındaki dönüşümü yapmaları maksadıyla veriyoruz. Bakanlığımız uhdesinde bu süreci yürüteceğiz. Bu kapsamda ayrıca müteahhitlerimize teşvik veriyoruz. 5 yıl vade ile 1 yıl ödemesiz olmak üzere 250 milyon liraya kadar işin büyüklüğüne göre veriyoruz."

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 49 bin 589'a yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesinden aday olacak mı? Deprem bölgesinde büyük salgın iddiası Depremin tarım sektöründeki maliyeti 24,2 milyar lira!