Eyüp Aksu'dan Haberet.com'a özel açıklama: Taksi plakası çok ucuz! 2 arsa 1 ev satmıştım bugün bunu alamam

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, geçtiğimiz gün UKOME'nin taksi açılış ücretleri için belirlediği yüzde 51.52'lik zam oranını beğenmemiş, 70 TL olarak açıklanan kısa mesafe ücretini de az bulduklarını söylemişti. Zam pazarlığını Haberet.com'a değerlendiren Aksu, taksi plakasının değer kaybettiğini belirterek, "Ben plaka alırken 2 arsa 1 ev satmıştım. Şu an 2 arsa 1 evin değeri 40 milyon TL, taksi plakası 7 milyon TL" dedi.

Eyüp Aksu'dan Haberet.com'a özel açıklama: Taksi plakası çok ucuz! 2 arsa 1 ev satmıştım bugün bunu alamam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma ve taksi ücretlerinde zammı görüşmek için 8 Ağustos Salı günü toplantı. 

Toplantıda oy çokluğuyla toplu ulaşıma ve taksi açılış ücretlerine yüzde 51,52 zam yapılmasına karar verildi. İndi-indi olarak bilinen kısa mesafe ücreti de 70 TL olarak belirlendi.

UKOME TOPLANTISI SONRASI AKSU'DAN SERT AÇIKLAMALAR

Zamlar, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nı memnun etmemiş, Oda Başkanı Eyüp Aksu toplantıyı terk ederek "Kontak kapatacağız, bu zam oranını kabul etmiyoruz" demişti.

KONU BİR ÜST MERCİYE GİTTİ ORDAN UKOME'YE DÖNDÜ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, demirbaş giderlerinde büyük artışlar yaşandığı gerekçesiyle taksimetrede yüzde 100 zam talep etmişti. UKOME kararı sonrası Aksu, yüzde 51.52 oranını kabul etmediklerini, konuyu bir üst merciye İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne taşıdıklarını ifade etmişti.

İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yetkili merci olarak UKOME'yi işaret etmesiyle Aksu, UKOME komisyonuyla tekrar görüştüğünü, taleplerini buraya ilettiklerini kaydetti.

Eyüp Aksu'dan Haberet.com'a özel açıklama: Taksi plakası çok ucuz! 2 arsa 1 ev satmıştım bugün bunu alamam - Resim : 3
Eyüp Aksu / İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı

EYÜP AKSU HABERET.COM'A KONUŞTU

Eyüp Aksu, gelinen noktayı ve zam pazarlığını Haberet.com'a değerlendirdi. Taksicilerin kontak kapattığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Aksu, "UKOME'nin belirlediği zam oranı dün akşam itibariyle uygulanmaya başladı. Kontak kapatma eylemleri yalandır" dedi.

"UKOME YENİDEN DEĞERLENDİRİYOR"

Zam oranının güncellenmesi taleplerini son olarak UKOME'ye bildirdiklerini kaydeden Aksu, "Biz taleplerimizi yeniden komisyona bildirdik. Değerlendirmeye alındı" ifadelerini kullandı.

"TAKSİ PLAKASI ALMAK İÇİN 2 ARSA 1 EV SATTIM BUGÜN ALAMAM"

Taksi plakasının her geçen gün değer kaybettiğini belirten Aksu, plakayı satın aldığı dönem ile günümüzü kıyaslayarak şu örneği verdi:

"Taksi plakası şu anda 7 milyon TL, yerlerde sürünüyor. Çok ucuz. En az 20 milyon TL olmalı. Ben plaka alırken 2 arsa 1 ev satmıştım. Şu an 2 arsa 1 evin değeri 40 milyon TL. Bugün taksi plakamı satsam bunları geri alamam. 'Keşke satmasaydım' dediğim oluyor ama işimi de seviyorum."

Kaynak: haberet.com

1 haftada 53 terörist öldürüldü Özgür Özel CHHP Genel Başkanlığı'na aday olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Musa Avsever Paşa'yı sarılarak teselli etti MİT'ten Suriye'ye DEAŞ operasyonu